Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τελέστηκε στον Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης
Τελέστηκε στον Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Τελέστηκε στον Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Η λησμονημένη Ακολουθία της Τριθέκτης, του Βυζαντινού Ασματικού Τυπικού, τελέστηκε και φέτος στην τοπική Εκκλησία, ενόψει των Χριστουγέννων (21/12), στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου. Στην Ακολουθία έψαλε ο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την δ/νση του πρωτοψάλτη Δημητρίου Κατσικλή.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο επίσκοπος είπε ότι η απόδοση της Τριθέκτης συμβάλλει, από κοινού με τις άλλες ιερές Ακολουθίες των ημερών, στην καλύτερη δυνατή μας και βίωση των υπερφυών εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Ο κ. μίλησε για τα στοιχεία εκείνα της Τριθέκτης, που συνδέουν με την αρχαία Λειτουργική τάξη της Εκκλησίας.
Ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες και τους συνεχάρη, γιατί η συμβολή τους στην αναβίωση της εν λόγω Ακολουθίας είναι, κάθε χρόνο, καθοριστική, ενώ κάλεσε τους πιστούς, «με ησυχία, με την ταπείνωση των ποιμένων της Βηθλεέμ, με την σοφία των μάγων της Ανατολής, με την του μνήστορος Ιωσήφ, με την στοργή της Παναγίας, να προσεγγίσουμε ψυχικά και να κοινωνήσουμε σωματικά τον Χριστό. Έτσι θα γίνουμε Χριστοφόροι και Θεοφόροι».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τις πύλες του άνοιξε για το κοινό το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε #ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ #ΜουσείοΤύπου - https://t.co/LQTb610vuR -

  • Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Θοδωρής Κλιάρης #ΘοδωρήςΚλιάρης… - https://t.co/W249U9T2lW -

  • Προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καλών Νερών-Πινακάτες (Άγιος Αθανάσιος) - https://t.co/Ewu8BwoRxD… -

"Αλιεύοντας" την είδηση