Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τελέστηκε στο Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης
Τελέστηκε στο Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Τελέστηκε στο Βόλο η Ακολουθία της Τριθέκτης

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέστηκε την Παρασκευή 16/12, στον Ιερό αό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , η Χριστουγεννιάτικη , χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου.

Πρόκειται για μία λησμονημένη ακολουθία του Βυζαντινού ασματικού τυπικού, που περιλαμβάνει ολόκληρο το Κοντάκιο «Η Παρθένος σήμερον τον υπερούσιον τίκτει» του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού.

Στην ακολουθά έψαλαν η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του πρωτοψάλτου  Δημητρίου Κατσικλή και η Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς , υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η Τριθέκτη μας εισαγάγει στο πνεύμα των ημερών και μας δίδει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε στο μυστήριο της εννήσεως, που δεν προσεγγίζεται με τη , αλλά μόνο με την ».

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους δύο εκλεκτούς χορούς, «χάρη στους οποίους», όπως είπε, «μπορούμε να γευόμαστε τον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, μπορούμε να προσευχόμαστε ουσιαστικά, γιατί η υμνωδία διασώζει την ουσία και το περιεχόμενο του λόγου». Ευχήθηκε, τέλος, προς όλους “Καλά κι Ευλογημένα Χριστούγεννα”.

trithekti_metamorfosi_02 trithekti_metamorfosi_12 trithekti_metamorfosi_05

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση