Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος
Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος

Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος

 

            Γι δεύτερη φορά τελέστηκε φέτος στην Τοπική  Εκκλησί η λησμονημένη . Πρόκειται για παλαιά Ακολουθία του ενοριακού-ασματικού τυπικού, που τελούνταν στην έως το 1204 και στη έως την εποχή του Αγίου Συμεών Αρχιεπισκόπου ς (†1429), κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

            Η Παννυχίδα τελέστηκε στον Ιερό αό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ενώ έψαλε ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του  Ευσταθίου Γραμμένου, λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Βόλου και Προέδρου του Συνδέσμου και του   Δημητρίου Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

            Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η ακολουθία αυτή διασώζει την ασματική παράδοση της Εκκλησίας μας, από τα βυζαντινά χρόνια και βοηθά στην καλύτερη βίωση του περιεχομένου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Συνεχάρη τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών, χάρη στον οποίον αναβίωσε η Ακολουθία και ευχήθηκε καλή για την συνέχεια της απαιτητικής σαρακοστιανής περιόδου.

  

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση