Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος
Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος

Τελέστηκε η Ακολουθία της Παννυχίδος

 

            Για δεύτερη φορά τελέστηκε φέτος στην Τοπική  Εκκλησία η λησμονημένη Ακολουθία της Παννυχίδος. Πρόκειται για παλαιά Ακολουθία του ενοριακού-ασματικού τυπικού, που τελούνταν στην Κωνσταντινούπολη έως το 1204 και στη Θεσσαλονίκη έως την εποχή του Αγίου Συμεών Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης (†1429), κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

            Η Παννυχίδα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ενώ έψαλε ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ.Δ. «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του  Ευσταθίου Γραμμένου, λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Προέδρου του Συνδέσμου και του   Δημητρίου Κατσικλή, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

            Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η ακολουθία αυτή διασώζει την ασματική παράδοση της Εκκλησίας μας, από τα βυζαντινά χρόνια και βοηθά στην καλύτερη βίωση του περιεχομένου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Συνεχάρη τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών, χάρη στον οποίον αναβίωσε η Ακολουθία και ευχήθηκε καλή δύναμη για την συνέχεια της απαιτητικής σαρακοστιανής περιόδου.

  

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - https://t.co/FzV66KP48D -

  • Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου - https://t.co/Ldlfv1JJM2 -

  • Τα είδωλα δεν πεθαίνουν - https://t.co/o4V233gGl0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση