Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος

Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Μέσα σε μια χαρούμενη και πανηγυρική , πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η εκδήλωση του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», αφιερωμένη στα , που φιλοξενούνται στη δομή ΜΟΖΑ (περιοχής Βόλου). Δεκαεπτά του Συλλόγου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, επισκέφθηκαν τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής μεταφέροντας, εκ μέρους του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», προσωπικά και χρήσιμα δώρα για όλα τα προσφυγόπουλα (35), όπως: μάλλινα , κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες, βρεφικές τροφές και ενδύματα, γλυκίσματα κ.ά.

Η γιορτή – που πραγματοποιήθηκε σ' έναν στεγασμένο, καθαρό και στολισμένο χώρο – άρχισε με την σύντομη, αλλά θερμή ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με καρδιακούς και πατρικούς λόγους απευθύνθηκε στους πρόσφυγες, τους ευχήθηκε να έχουν μία καλή πορεία στη τους και με συγκίνηση τους είπε: «…ήλθαμε σήμερα κοντά σας για να σας πούμε πως σας αγαπάμε…».

Στη συνέχεια, τα 35 μικρά προσφυγόπουλα τραγούδησαν στην ελληνική και αραβική , χόρεψαν με κέφι κι έλαβαν από τα χέρια του Μητροπολίτη τα ατομικά πρωτοχρονιάτικα δώρα του «Ε».

Ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος, εθελοντής της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», συνόδευσε με το σαξόφωνο τα κάλαντα που τραγούδησαν οι συνεργάτες του Συλλόγου και όλοι οι παριστάμενοι.
Η που ακολούθησε ήταν το επιστέγασμα της γιορτής. Η ευγνωμοσύνη και η χαρά των προσφύγων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την προς τιμήν των στρατιωτών που διακονούν υποδειγματικά στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο συνταγματάρχης κ. Καπραβέλας, υποδιοικητής της 32ης ΤΑΞΥΠ, ο Βασίλειος Καραΐσκος, Αστυνομικός Δ/ντής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατού, διάφοροι του χώρου, διερμηνείς και οι άνθρωποι του «Ε».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση