Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος

Με τα προσφυγόπουλα του Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Μέσα σε μια χαρούμενη και πανηγυρική , πραγματοποιήθηκε σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η εκδήλωση του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕ», αφιερωμένη στα , που φιλοξενούνται στη δομή ΜΟΖΑ (περιοχής Βόλου). Δεκαεπτά εθελοντές του Συλλόγου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, επισκέφθηκαν τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής μεταφέροντας, εκ μέρους του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», προσωπικά και χρήσιμα δώρα για όλα τα (35), όπως: μάλλινα , κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες, βρεφικές τροφές και ενδύματα, γλυκίσματα κ.ά.

Η γιορτή – που πραγματοποιήθηκε σ' έναν στεγασμένο, καθαρό και στολισμένο χώρο – άρχισε με την σύντομη, αλλά θερμή ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με καρδιακούς και πατρικούς λόγους απευθύνθηκε στους πρόσφυγες, τους ευχήθηκε να έχουν μία καλή πορεία στη ζωή τους και με συγκίνηση τους είπε: «…ήλθαμε σήμερα κοντά σας για να σας πούμε πως σας αγαπάμε…».

Στη συνέχεια, τα 35 μικρά προσφυγόπουλα τραγούδησαν στην ελληνική και αραβική γλώσσα, χόρεψαν με κέφι κι έλα από τα χέρια του Μητροπολίτη τα ατομικά πρωτοχρονιάτικα δώρα του «Ε».

Ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος, εθελοντής της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», συνόδευσε με το σαξόφωνο τα κάλαντα που τραγούδησαν οι συνεργάτες του Συλλόγου και όλοι οι παριστάμενοι.
Η που ακολούθησε ήταν το επιστέγασμα της γιορτής. Η ευγνωμοσύνη και η των προσφύγων ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την παραδοσιακή βαπιτα προς τιμήν των στρατιωτών που διακονούν υποδειγματικά στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο συνταγματάρχης κ. Καπραβέλας, υπο της 32ης ΤΑΞΥΠ, ο Βασίλειος Καραΐσκος, Αστυνομικός Δ/ντής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατού, διάφοροι εθελοντές του χώρου, διερμηνείς και οι άνθρωποι του «Ε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση