Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ” πρωταγωνιστές στην εκδήλωση του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”
Τα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ”  πρωταγωνιστές στην εκδήλωση του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”

Τα παιδιά της “ΚΙΒΩΤΟΥ” πρωταγωνιστές στην εκδήλωση του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”

Μία συγκινητική  ,  με πρωταγωνιστές τα φιλοξενούμενα της «Κιβωτού του κόσμου» και την πρόθυμη αρωγή του «Εσταυρωμένου», παρακολούθησε (20/1) το κοινό της πόλης στο Πν. Κέντρο.

Ο π. παρουσίασε ακροθιγώς την πολύπτυχη δράση του «Ε» και την στήριξη προς το ανθρωπιστικό έργο της «Κιβωτού» , ενώ ο   Ιγνάτιος εξήρε την δράση όλων εκείνων που αθόρυβα και συστηματικά κοπιάζουν για την άρση του σταυρού των δυσκολιών, όπου αυτές εντοπίζονται.

Ευαισθητοποιημένη η Τοπική Εκκλησία απέναντι σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο, ιδιαιτέρως δε στα , προσφέρει αφειδώς κάθε υλικό και πνευματικό μέσο για την παραμυθία της κοινωνικής οδύνης.

Στη συνέχεια, η δ/ντρια της «Κιβωτού» Αικατερίνη Μανίνη ανέδειξε όλες της επιμέρους δράσεις και για την ίαση των παιδιών από τις τραυματικές τους εμπειρίες, την προσαρμογή σε ένα ζεστό οικογενειακό και την ομαλή ένταξη στην κοινωνία, μετά την ενηλικίωσή τους.

 

Προβλήθηκαν ακόμη ολιγόλεπτες ταινίες σχετικές με την Κριμαία (επ' ευκαιρία του προσκυνήματος που θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Μάιο ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”), καθώς και στιγμές από την καθημερινή διαβίωση και εκπαίδευση των παιδιών στην οικία τους στο Διμήνι.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν, αναμφίβολα, η παρουσίαση από τα ίδια τα παιδιά ενός θεατρικού δρώμενου, που περιελάμε τραγούδι, ελληνικούς χορούς και μία μικρή παράσταση. Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό και συγκίνηση και συνεχάρη τους ανθρώπους της «Κιβωτού» που έχουν δημιουργήσει μία φωλιά αγάπης για τα παιδιά.

Ο επίσκοπος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και οι του «Ε» τη μοίρασαν στους παρευρισκομένους, πάντα παρόντες σε οποιαδήποτε κλήση βοηθείας, από όπου και αν προέρχεται.

Την γιορτή έκλεισε ο π. Θεόδωρος ο οποίος συνεχάρη τους συνερ της “ΚΙΒΩΤΟΥ” για την επιμελημένη εργασία τους και μοίρασε τα δώρα του Συλλόγου σ' όλα τα παιδιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση