Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τα ονομαστήρια του κ. Ιγνατίου εόρτασε η Μητρόπολη Δημητριάδος
Τα ονομαστήρια του  κ. Ιγνατίου εόρτασε η Μητρόπολη Δημητριάδος

Τα ονομαστήρια του κ. Ιγνατίου εόρτασε η Μητρόπολη Δημητριάδος

Με ιεροπρέπεια εόρτασε και φέτος η Τοπική Εκκλησία τα του σεπτού Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Την παραμονή της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό , τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, τον οποίον πλαισίωσαν οι Μητρο Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Σαφίτας κ. Δημήτριος, εκ του Παλαιφάτου και Μαρτυρικού Πατριαρχείου Αντιοχείας. Συμμετείχαν δε πληθύς ιερέων και πιστών της Τοπικής Εκκλησίας κι όχι μόνο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε, με γλαφυρότητα και ρέοντα λόγο, στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου Ιγνατίου, το οποίο ο Μάρτυς της πρώτης Εκκλησίας πόθησε με όλη την δύναμη της ψυχής του. Στρέφοντας τον λόγο του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, σημείωσε ότι ο κ. Ιγνάτιος «αποτελεί σημείο συνετής Εκκλ/κής παρουσίας, έναν ειρηνοποιό, που ξέρει να ηρεμεί ψυχές και συνειδήσεις, σημείο αναφοράς, διά του οποίου διακρίνουμε το εκκλ/κώς πρέπον και ορθόν…».

Τιμητική διάκριση στον π. Ευθύμιο Καψάλη

Στο τέλος του Εσπερινού, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε έναν εκ των πολιών και εκλεκτών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για την πολυετή δράση και προσφορά του στο γεώργιο της Εκκλησίας μας. Εφέτος τιμήθηκε ο πρωτ. Ευθύμιος Καψάλης, ο οποίος διακόνησε επί 41 ολόκληρα χρόνια (1959-2000) και έκτοτε συνεχίζει να προσφέρει, κατά το δυνατόν, τις υπηρεσίες του.

Ο π. Ευθύμιος είναι έγγαμος Κληρικός και πατέρας πέντε τέκνων, εκ των οποίων η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μακρινίτσης, Γερόντισσα Ευπραξία και δύο Πρεσβυτέρες, σύζυγοι εκλεκτών Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο π. Ευθύμιος διακρίθηκε για τον ιερατικό του ζήλο, την ταπείνωση και την διάκρισή του, ενώ έγραψε λαμπρές σελίδες διακονίας όπου διακόνησε ως εφημέριος.

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον τιμηθέντα Κληρικό για όσα προσέφερε στα χρόνια της διακονίας του, επαίνεσε το γεγονός ότι ο τρόπος της ζωής του έγινε κήρυγμα για όλους και ευχήθηκε να είναι γερός και υγιής για να συνεχίζει να διδάσκει και να καθοδηγεί εν Χριστώ τα πολυπληθή πνευματικά του τέκνα.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατική πανηγυρική στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού , προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και του Επισκόπου Σαφίτας κ. Δημητρίου.

Παρέστησαν ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός, ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Μαγνησίας Ιωάννης Τόλιας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Στρατιωτικών Λιμενικών και Εκπαιδευτικών Αρχών, και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ές των σχολείων της ενορίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Τιμόθεος, ο οποίος ανέλυσε τον εγκωμιαστικό λόγο του ιερού Χρυσοστόμου στον Άγιο Ιγνάτιο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε από ς τους ιεράρχες για την συλλειτουργία, τις Αρχές για την παρουσία, τον ιερό Κλήρο και τον λαό της επαρχίας μας για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν όλα αυτά τα χρόνια. «Κοντά σας», τόνισε, «νιώθω την χαρά που ένιωσε ο άγιός μου, όταν ο Χριστός τον πήρε στην αγκαλιά Του… Αλλά κι όταν έρχονται οι δύσκολες στιγμές, φέρνω μπροστά μου την εικόνα του Αγίου με τα δύο λιοντάρια. Πάντοτε θα υπάρχουν και τα λιοντάρια, θα στήνονται «κολοσσαία», γιατί, δυστυχώς, απέναντι στο καλό υπάρχει πάντοτε το κακό, αλλά είναι ο Άγιος που δίδει δύναμη, κρατά την ελπίδα ζωντανή, για να συνεχίζουμε τον δρόμο μας μέσα στην Εκκλησία…».

onomastiria_sev_dim_ignatiou_19onomastiria_sev_dim_ignatiou_36

"Αλιεύοντας" την είδηση