Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με τα αγόρια του Λυκείου συναντήθηκε ο μητροπολίτης στην κατασκήνωση Αγίου Λαυρεντίου
Με τα αγόρια του Λυκείου συναντήθηκε ο μητροπολίτης στην κατασκήνωση Αγίου Λαυρεντίου

Με τα αγόρια του Λυκείου συναντήθηκε ο μητροπολίτης στην κατασκήνωση Αγίου Λαυρεντίου

Την της   Μητροπόλεως στον Άγιο Λυρέντιο Πηλίου επισκέφθηκε κι πάλι, (27/7), ο κ. Ιγνάτιος και συναντήθηκε με τα 70 , περίπου, αγόρια του Λυκείου, που φιλοξενούνται, τις ημέρες αυτές, στην καταπράσινη αυτή γωνιά του Πηλίου, στη σκιά της ομώνυμης γυναικείας Ιεράς Μονής.

Ο κ. Ιγνάτιος μίλησε   στους κατασκηνωτές και τόνισε ότι ο σκοπός της ς είναι «να προσθέσει στις ψυχές των παιδιών την εμπειρία του Χριστού και της Εκκλησίας, που είναι καθοριστικά πολύτιμη για την πορεία της ς. Όταν έχετε πίστη τίποτα δε μπορεί να σας σταματήσει στην επίτευξη του καλού…».

Ο ίδιος  αναφέρθηκε στις ψεύτικες ελπίδες που ο κόσμος δίνει στους νέους σήμερα, «ανθρώπινα κατασκευάσματα, με ατέλειες και μματα. Για εμάς τους χριστιανούς η ελπίδα έχει όνομα, είναι πρόσωπο, είναι ο μας, που δε μας εγκαταλείπει ποτέ, που έγινε , για να μπορέσουμε εμείς να υπερβούμε την ανθρωπότητά μας, που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα για το νόημα και τον σκοπό της ς.

Ο κόσμος σήμερα, μας λέει ότι ο σκοπός της ζωής είναι ο πλούτος ή οι γνώσεις. Όλα, όμως, γκρεμίζονται γύρω μας, ενώ τα χειρότερα πράγματα στην εποχή μας γίνονται από ανθρώπους με πολλές γνώσεις. Μήπως είναι η δόξα; Κι όμως, άνθρωποι, που έφθασαν στο απόγειο της δόξας, δίνουν τέλος στην κενή ζωή τους… Αξία έχει να μπορείς να προσφέρεις, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση, ν' αγαπήσεις αληθινά, βλέποντας στον άλλο τον αδελφό».

Μίλησε, επίσης, στα παιδιά για την αξία της εξομολόγησης, που χαρακτήρισε «σπουδαίο δώρο του Θεού, που απαλλάσσει από τα βάρη της ψυχής και συνιστά έναν νέο αναβαπτισμό, που δίδει τη δυνατότητα της αληθινής κοινωνίας με τον Χριστό που είναι η όντως αγάπη…».

Τέλος, κάλεσε τα παιδιά να κρατήσουν την εμπειρία της κατασκήνωσης μέσα τους, που θα φανεί πολύτιμη στην πορεία της ζωής τους και έκλεισε μαζί τους νέα στις νεανικές συντροφιές των ενοριών  τον ερχόμενο Χειμώνα.

"Αλιεύοντας" την είδηση