Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Mε τα αγόρια του δημοτικού ξεκίνησε η κατασκήνωση της ΙΜΔ στον Aγ. Λαυρέντιο Πηλίου
Mε τα αγόρια του δημοτικού ξεκίνησε η κατασκήνωση της ΙΜΔ στον Aγ. Λαυρέντιο Πηλίου

Mε τα αγόρια του δημοτικού ξεκίνησε η κατασκήνωση της ΙΜΔ στον Aγ. Λαυρέντιο Πηλίου

Μητροπολίτης Δημητριάδος : «Ο είναι η ίδια η ζωή»

Στα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι αφιερωμένη η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος των κατασκηνώσεων της που ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Ιουλίου σ' ένα κατα περιβάλλον με θέα το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού, στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου.

 

Εκατό περίπου αγόρια, των πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες διακοπών στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος που λειτουργούν με μεγάλη τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή.

Η αρχή των πέντε κατασκηνωτικών περιόδων έγινε με τον Αγιασμό που τέλεσε ο Δημητριάδος και Αλμυρού , ο οποίος και ευχαρίστησε τα 20 στελέχη που εθελοντικά όλες αυτές τις ημέρες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ανάλογα της ονομασίας της κατασκηνωτικής περιόδου δόθηκαν και οι ονομασίες στις ομάδες των παιδιών, όπως «Ελεήμονες», «Ανάργυροι», «Αγωνιστές», «Αδερφόθεοι», «Αθλοφόροι», «Χρυσόστομοι», «Πρόδρομοι», «Συγχωρητικοί», «Ισαπόστολοι».

Για την αξία του Χριστού στην ζωή μας μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κατά την υποδοχή των παιδιών, διαπιστώνοντας ταυτόχρονα με συγκίνηση, ότι πολλά από τα παιδιά τα έχει βαφτίσει ο ίδιος και ετοιμάζεται και να… παντρέψει και στελέχη της κατασκήνωσης, αφού μετρούν ήδη 19 χρόνια ζωής!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: «Σ' αυτή την κατασκήνωση που πολλά χρόνια φιλοξενεί τα παιδιά, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένας όμορφος τόπος, μέσα στα πλατάνια, με δροσιά, με την ομορφιά του Πηλίου, μ' αυτό το βουνό που μας χάρισε ο Θεός σ' αυτόν εδώ τον τόπο που ζούμε και κάτω από την σκέπη του Αγ. Λαυρεντίου του Αρχιδιακόνου που το μοναστήρι του σκεπάζει και προστατεύει την κατασκήνωσή μας.

Λίγο πιο πέρα είναι ο Αγ. Απόστολος ο Νέος, ο Νεομάρτυρας. Νεομάρτυρες είναι αυτοί που μαρτύρησαν όταν την Ελλάδα την είχαν κατακτήσει οι Τούρκοι και θα είναι ωραίο να μάθετε και την δική του ιστορία, πώς μαρτύρησε για την πίστη του Χριστού.

Έτσι λοιπόν εσείς ξεκινάτε αυτό το καλοκαίρι, πρώτοι σ' αυτό τον τόπο για να ζήσετε όχι πολλές ημέρες, αλλά στο τέλος, θα σας φανούν πάρα πολλές γιατί αυτό είναι το μυστικό της κατασκήνωσης. Όταν κανείς έρχεται να ζήσει μαζί με τα αδέρφια του σ' έναν τόπο είναι πολλοί περισσότερες οι ώρες, και προς στιγμήν φαίνονται λίγες , αλλά όταν μετά θα τις σκέπτεστε θα  μοιάζουν σαν να είναι χρόνια ολόκληρα.

Γιατί εδώ θα έχετε αυτή την εμπειρία μαζί με τον Αρχηγό σας και όσους ήρθαν κοντά του για να βοηθήσουν εσάς τα μικρά τους αδέρφια που ήρθαν για να σας βοηθήσουν. Αλλά τι ξεχωρίζει αυτή την κατασκήνωση, από άλλες κατασκηνώσεις; Ένα πράγμα μόνο. Ότι είναι στο όνομα του Χριστού. Γιατί ο σας έχει καλέσει να είστε εδώ. Και ο Χριστός θα είναι μαζί σας όλες αυτές τις ημέρες, όπως είναι και σ' όλη την ζωή μας, αλλά τούτες τις ημέρες θα τον νιώθετε πολύ πιο κοντά σας.
Θα είναι μαζί σας, όταν θα ξυπνάτε, όταν θα κοιμάστε γιατί όλη η ζωή σας θα είναι ζωή Χριστού αυτές τις μέρες. Έτσι πρέπει να είναι. Και στο παιχνίδι, και στο φαγητό, στην , όταν θα έχετε τη συνάντηση της ομάδας, όταν θα μάθετε για τα μυστήρια που ο Χριστός μας έδωσε στην ζωή μας για να είμαστε και να είναι πάντοτε μαζί μας.

Και εμείς χαιρόμαστε. Γιατί όταν κανείς έχει το Χριστό μαζί του, τότε ξέρει πόση αξία έχει η ζωή, ξέρει να αγαπάει τους άλλους, ξέρει να βοηθάει τους άλλους, ξέρει ποιος είναι ο αληθινός προορισμός της ζωής.

Όλα αυτά θα τα κουβεντιάσετε με τους ομαδάρχες, τον αρχηγό σας, χαίρομαι που θα μάθετε τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, είναι αυτά από τα οποία παίρνουμε ζωή, αληθινή ζωή. Ενώ τρώμε το φαγητό για να ζήσουμε το σώμα μας, δηλαδή την υλική μας υπόσταση, τα μυστήρια είναι η τροφή της ψυχής μας.

Κι όλα αυτά θα τα μάθετε, θα τα ξεχωρίζετε, θα ξέρετε το όνομά τους, θα ξέρετε πώς να μετέχετε σ' αυτά, θα ξέρετε τι αξία και σημασία έχουν στη ζωή μας».

Ο Δημητριάδος και Αλμυρού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον λόγο του και όσους ακούραστα και αφανώς εργάστηκαν για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης που φέτος χωρίζονται σε επτά περιόδους για παιδιά από 7 έως και νέους 30 ετών. Η κατασκήνωση ολοκληρώνεται για φέτος στις 20 Αυγούστου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση