Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τα Άγια Θεοφάνεια στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Πνηγύρεις Τιμίου Προδρόμου

Την μεγίστη Δεσποτική εορτή των Θεοφνείων εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 6/1.

Στην Ιερά ο εορτασμός θα εξελιχθεί κατά το ακόλουθο :

Την παραμονή των Φώτων στους Ιερούς Ναούς θα τελεστούν ο Όρθρος, οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Θεοφανείων, ο Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, από τις 5.00 έως τις 8.30 π.μ.

Μετά ταύτα οι θα περιέλθουν τις ενορίες για τον αγιασμό των οίκων.

Στις 6.00 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πρωτ. Απόστολος Κόκορης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Βόλου, όπου θα τελέσει την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση του , με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων και ο Ποιμενάρχης θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Πανηγύρεις Τιμίου Προδρόμου

Την Τετάρτη 7/1, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Τιμίου Προδρόμου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τιμίου Προδρόμου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.


Τιμίου Προδρόμου Αγίας Τριάδος ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση