Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σύσκεψη για την υγειονομική κατάσταση στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων
Σύσκεψη για την υγειονομική κατάσταση στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Σύσκεψη για την υγειονομική κατάσταση στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων

Ευρεία σύσκεψη, υπό τον  μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, αναφορικά με τα υγειονομικά δεδομένα στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο των Καναλίων και την πορεία της υγείας των νοσηλευομένων από τον κορωναϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο πρωτοσύγκελλος της  Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης

Ο διευθυντής του Γηροκομείου Ιωάννης Μόσχος

Ο  Ιωάννης Κόκορης, παθολόγος –εντατικολόγος, δ/ντής ΜΕΘ, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Βόλου

Ο  Ηλίας Καραμέτος, γενικός ιατρός – δ/ντής ΤΕΠ, δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου

Η  Ράνια Πινακά, γενική ιατρός – συντονίστρια εποπτών ΚΟΜΥ 5ης ΥΠΕ

Η  Βασιλική Νίκου, από την Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε.Μ.Σ.

Ο Μιχάλης Βασιλικός, νομικός σύμβουλος της  Μητροπόλεως και

ο αρχιδιάκονος Ιωήλ Ποδαρόπουλος, υπεύθυνος ενημέρωσης των συγγενών των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο δ/ντής του Ιδρύματος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι, επί συνόλου 37 τροφίμων, στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται 17, ενώ στο Γηροκομείο παραμένουν 12 θετικοί τρόφιμοι και 8 αρνητικοί, οι οποίοι διαμένουν σε ξεχωριστούς χώρους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Επίσης, επί συνόλου 11 μελών του προσωπικού, επτά είναι θετικοί – ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αντικαταστάθηκαν δε από έκτακτο προσωπικό.

Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε το άριστο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η αυστηρή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας στο Γηροκομείο, κατά τις υποδείξεις των ειδικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, σε βάθος πολλών μηνών, αλλά και άμα τη εμφανίσει του πρώτου κρούσματος εντός του Ιδρύματος.

Ο επίσκοπος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την άριστη συνεργασία, ιδιαιτέρως δε προς το Νοσοκομείο Βόλου για την άψογη νοσηλεία των τροφίμων του Ιδρύματος και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον του προσωπικού του για την εξέλιξη της υγείας τους. Επαίνεσε δε όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που δίνουν καθημερινά την μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στον τόπο μας.

Συζητήθηκε, τέλος, η δυνατότητα ενημέρωσης των συγγενών για την πορεία της υγείας των νοσηλευομένων, θέμα για το οποίο αναμένεται σχετική ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Ευχή όλων ήταν να μην υπάρξει καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, γι’ αυτό η επαγρύπνηση όλων των εμπλεκομένων θα είναι επίμονη και διαρκής.

         

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα - https://t.co/c45gy4N2lX -

  • Ο Άγγελος Κριτσιώτης θα ποδηλατήσει όλη τη Μαγνησία για τη "Φλόγα" - https://t.co/cMjwvAfKrS -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Παν. Τσαγκαλίδης - https://t.co/ebKAoQLrFI -

"Αλιεύοντας" την είδηση