Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου
Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου

Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου η ετήσια αγάπης και τιμής προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της ενορίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που εντάσσεται στην σύσφιξη των σχέσεων ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία, για την προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου.

Στην παρέστησαν ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, εκπρόσωποι των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και πλήθος εκπαιδευτικών.

Αρχικώς, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της «Κατακόμβης» και αμέσως μετά, τους εκλεκτούς προσκεκλημέ καλωσόρισε ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, την εκδήλωση χαιρέτησε η δ/ντρια του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ»  Σοφία Τσαρδακά.

Ακολούθησε η ομιλία της   Ιουλίας Νησιώτου – Μαντέλου, επίκουρης ς του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Θεσσαλίας, τρου, με θέμα «Τίποτα καλύτερο από την παιδική ηλικία».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ιγνάτιος, οποίος συνεχάρη την ενορία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε σε σημαντικές εμπειρίες της ικής του ζωής, όσο και στον σύνδεσμο με τους δασκάλους των παιδικών του χρόνων: «οι δάσκαλοι μίλησαν στην ψυχή μας, μάς έμαθαν ν' αγαπούμε το σχολείο, την μόρφωση, την Εκκλησία, την ζωή, την οικογένεια, την αλήθεια, την πατρίδα».

Τόνισε ότι, «μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν στην εποχή μας, τα δεδομένα να είναι, πλέον, διαφορετικά, η παιδική ψυχή, όμως, παραμένει η ίδια, ένα σφουγγάρι, που απορροφά κάθε γνώση και εμπειρία». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την του, όταν βλέπει μια ενορία να διακονεί με αυτόν τον τρόπο, γιατί συμβάλλει στην ενότητα και λειτουργεί για το καλό των παιδιών μας. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε πατρικώς, κάθε παρά Θεού ευλογία στο υπεύθυνο και πολύμοχθο έργο τους.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση ς για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση