Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου
Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου

Συνεργασία ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου

Πραγματοποιήθηκε στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ιερού αού Αγίου ικολάου Βόλου η ετήσια εκδήλωση αγάπης και τιμής προς τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της ενορίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία, που εντάσσεται στην σύσφιξη των σχέσεων ενορίας και εκπαιδευτικής κοινότητας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία, για την προ του εκπαιδευτικού υ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης , εκπρόσωποι των Δ/νσεων Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας και πλήθος εκπαιδευτικών.

Αρχικώς, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της «Κατακόμβης» και αμέσως μετά, τους εκλεκτούς προσκεκλημέ καλωσόρισε ο προϊστάμενος του ναού πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, την εκδήλωση χαιρέτησε η δ/ντρια του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ»  Σοφία Τσαρδακά.

Ακολούθησε η της   Ιουλίας Νησιώτου – Μαντέλου, επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παιδιάτρου, με θέμα «Τίποτα καλύτερο από την παιδική ηλικία».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ιγνάτιος, οποίος συνεχάρη την ενορία για την πρωτοβουλία της και αναφέρθηκε σε σημαντικές εμπειρίες της μαθητικής του ς, όσο και στον σύνδεσμο με τους δασκάλους των παιδικών του χρόνων: «οι δάσκαλοι μίλησαν στην ψυχή μας, μάς έμαθαν ν' αγαπούμε το σχολείο, την μόρφωση, την Εκκλησία, την ζωή, την , την αλήθεια, την πατρίδα».

Τόνισε ότι, «μπορεί τα πράγματα να άλλαξαν στην εποχή μας, τα δεδομένα να είναι, πλέον, διαφορετικά, η παιδική ψυχή, όμως, παραμένει η ίδια, ένα σφουγγάρι, που απορροφά κάθε γνώση και εμπειρία». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του, όταν βλέπει μια ενορία να διακονεί με αυτόν τον τρόπο, γιατί συμβάλλει στην ενότητα και λειτουργεί για το καλό των παιδιών μας. Διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε πατρικώς, κάθε παρά Θεού ευλογία στο υπεύθυνο και πολύμοχθο τους.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση