Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος
Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος

Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος

Την της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος εορτάζει η Τοπικής Εκκλησία την Κυριακή της Σαμαρείτιδος (29/5).

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο Βόλου, στο Πν. Κέντρο του οποίου λειτουργεί Ιερό των Τοπικών Αγίων.

Πρόκειται για τον Άγιο Βησσαρίωνα, Επίσκοπο Δημητριάδος, τους Οσιομάρτυρες εδεών και Δαμιανό, τους Νεομάρτυρες Απόστολο τον Νέο και Τριαντάφυλλο εκ ς, τους Οσίους Διονύσιο τον εν Ολύμπω, Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτωνα, Λαυρέντιο και εράσιμο τον Νέο και τις Οσίες Ζηναϊδα και Φιλονίλλα.

Σύμφωνα με το του εορτασμού, την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Τοπικών μας Αγίων και θ' ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ'αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Παράκληση των Τοπικών Αγίων.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα τελεστούν: στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο. Την Τρίτη 31η Μαΐου, στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και στις 8.30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, ενώ την Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι εκ της Ιεράς Πανηγύρεως, με Θεία Λειτουργία στο Ιερό στις 7.00 π.μ. και στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Δέηση και θα αναχωρήσουν τα .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση