Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος
Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος

Σύναξη Τοπικών Αγίων Δημητριάδος

Την Σύναξη των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως εορτάζει η Τοπικής Εκκλησία την Κυριακή της Σαμαρείτιδος (29/5).

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βόλου, στο Πν. Κέντρο του οποίου λειτουργεί Ιερό Παρεκκλήσιο των Τοπικών Αγίων.

Πρόκειται για τον Άγιο Βησσαρίωνα, Επίσκοπο Δημητριάδος, τους Οσιομάρτυρες Γεδεών και Δαμιανό, τους Νεομάρτυρες Απόστολο τον Νέο και Τριαντάφυλλο εκ Ζαγοράς, τους Οσίους Διονύσιο τον εν Ολύμπω, Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτωνα, Λαυρέντιο και Γεράσιμο τον Νέο και τις Οσίες Ζηναϊδα και Φιλονίλλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Τοπικών μας Αγίων και θ’ ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’αρτοκλασίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός και η Παράκληση των Τοπικών Αγίων.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα τελεστούν: στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο. Την Τρίτη 31η Μαΐου, στις 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία και στις 8.30 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, ενώ την Τετάρτη θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Πανηγύρεως, με Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο στις 7.00 π.μ. και στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Δέηση και θα αναχωρήσουν τα Ιερά Λείψανα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση