Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη των υπευθύνων ιερέων των ενοριακών Κύκλων Συμμελέτης Αγίας ραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο ς, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς.

Την Σύναξη προλόγισε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Κιαμέτης, ο οποίος παρουσίασε και τον εκλεκτό ομιλητή, πρωτ. Δημήτριο Κατούνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και δ/ντή της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Στην του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ευθύνη που αναλαμβάνει ο Ιερεύς να οργανώσει και να λειτουργήσει τις ενοριακές αυτές συνάξεις, στην προσοχή και στην , που απαιτεί αυτό το , αλλά και στην ωφέλεια του λαού από την συμμετοχή του σ' αυτό. Στην συνέχεια, παρουσίασε το νέο βοήθημα, που θα χρησιμοποιήσουν φέτος οι υπεύθυνοι Κληρικοί, το οποίο ο ίδιος συνέγραψε, με τίτλο «Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ιστορίες του κακού που μας διδάσκουν το καλό».

Ακολούθησε ενδιαφέρων δις και την σύναξη έκλεισε ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε το των πνευματικών αυτών ενοριακών συνάξεων «πολύ σημαντικό, καθώς συνιστά τον πυρήνα συγκρότησης της κάθε ς».

Τόνισε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην πνευματική επιμόρφωση και τροφοδοσία του κυκλάρχου, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τους συμμετέχοντες λαϊκούς  και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για έργο προσωποπαγές, αλλά έργο της Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην ενότητα και στην πνευματική πρόοδο και προκοπή του λαού μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση