Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη των υπευθύνων ιερέων των ενοριακών Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς.

Την Σύναξη προλόγισε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος παρουσίασε και τον εκλεκτό ομιλητή, πρωτ. Δημήτριο Κατούνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και δ/ντή της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Στην ομιλία του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ευθύνη που αναλαμβάνει ο Ιερεύς να οργανώσει και να λειτουργήσει τις ενοριακές αυτές συνάξεις, στην προσοχή και στην προετοιμασία, που απαιτεί αυτό το έργο, αλλά και στην ωφέλεια του λαού από την συμμετοχή του σ’ αυτό. Στην συνέχεια, παρουσίασε το νέο βοήθημα, που θα χρησιμοποιήσουν φέτος οι υπεύθυνοι Κληρικοί, το οποίο ο ίδιος συνέγραψε, με τίτλο «Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ιστορίες του κακού που μας διδάσκουν το καλό».

Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος και την σύναξη έκλεισε ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο των πνευματικών αυτών ενοριακών συνάξεων «πολύ σημαντικό, καθώς συνιστά τον πυρήνα συγκρότησης της κάθε ενορίας».

Τόνισε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην πνευματική επιμόρφωση και τροφοδοσία του κυκλάρχου, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τους συμμετέχοντες λαϊκούς  και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για έργο προσωποπαγές, αλλά έργο της Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην ενότητα και στην πνευματική πρόοδο και προκοπή του λαού μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ζέττα Μακρή: Ο ιαματικός τουρισμός ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη λόγω της γεωγραφικής διασποράς των φυσικών ια… - https://t.co/PIkPTd9hhj -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου για την ανάγκη στελέχωσης του Κ.Υ. Ζαγοράς με καρδιολόγο   - https://t.co/5ipE64Qddj -

  • Συναυλία με τους GADJO DILO στην Σκιάθο - https://t.co/oBnxEnxqms -

"Αλιεύοντας" την είδηση