Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη κυκλαρχών στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη των υπευθύνων ιερέων των ενοριακών Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς.

Την Σύναξη προλόγισε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Κιαμέτης, ο οποίος παρουσίασε και τον εκλεκτό ομιλητή, πρωτ. Δημήτριο Κατούνη, εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και δ/ντή της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Στην ομιλία του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ευθύνη που αναλαμβάνει ο Ιερεύς να οργανώσει και να λειτουργήσει τις ενοριακές αυτές συνάξεις, στην προσοχή και στην , που απαιτεί αυτό το έργο, αλλά και στην ωφέλεια του λαού από την συμμετοχή του σ’ αυτό. Στην συνέχεια, παρουσίασε το νέο βοήθημα, που θα χρησιμοποιήσουν φέτος οι υπεύθυνοι Κληρικοί, το οποίο ο ίδιος συνέγραψε, με τίτλο «Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ιστορίες του κακού που μας διδάσκουν το καλό».

Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος και την σύναξη έκλεισε ο   Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο των πνευματικών αυτών ενοριακών συνάξεων «πολύ σημαντικό, καθώς συνιστά τον πυρήνα συγκρότησης της κάθε ενορίας».

Τόνισε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην πνευματική επιμόρφωση και τροφοδοσία του κυκλάρχου, στην διαπροσωπικών σχέσεων με τους συμμετέχοντες λαϊκούς  και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για έργο προσωποπαγές, αλλά έργο της Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην ενότητα και στην πνευματική πρόοδο και προκοπή του λαού μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση