Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο είχε η Μ.Χρυσοβελώνη στις 2/1, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στον Βόλο, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως κοινωνικού χαρακτήρα.

Η υφυπουργός ζήτησε την συνεργασία της τοπικής εκκλησίας, ώστε μετά την ψήφισή του με σχετικό νόμο, η εκκλησία να βοηθήσει στην εφαρμογή του.

Η κ. Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον μητροπολίτη σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, που σε λίγες ημέρες εισάγεται στην Βουλή για ψήφιση, το οποίο θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, ζητώντας την στήριξη και την συνεργασία της Εκκλησίας, καθώς όπως είπε οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που πολλές φορές παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και βίας στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Yπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της υφυπουργού για ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που προβλέπουν βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες, όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα «Δάφνη», για το οποίο είχε την ευκαιρία η υφυπουργός να ενημερωθεί στη συνάντηση Κορυφής Εκπροσώπων χωρών-μελών και Φορέων της Ε.Ε για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος της συνάντησης η κ. Χρυσοβελώνη «από αυτή την προσπάθεια για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο επίσκοπος συνεχάρη την υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υπομονή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση