Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο
Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο

Συνάντηση υφυπουργού Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη με τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο

Συνάντηση με τον μητροπολίτη και Αλμυρού Ιγνάτιο είχε η Μ.Χρυσοβελώνη στις 2/1, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στον Βόλο, κατά την οποία αντάλλαξαν σκέψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, πρωτίστως κοινωνικού χαρακτήρα.

Η υφ ζήτησε την της τοπικής εκκλησίας, ώστε μετά την ψήφισή του με σχετικό νόμο, η εκκλησία να βοηθήσει στην εφαρμογή του.

Η κ. Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον μητροπολίτη σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, που σε λίγες ημέρες εισάγεται στην για ψήφιση, το οποίο θεσπίζει την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ς, ζητώντας την στήριξη και την της Εκκλησίας, καθώς όπως είπε οι κατά τόπους ιερείς είναι εκείνοι που πολλές φορές παραπέμπουν περιστατικά διακρίσεων και ς στους αρμόδιους Φορείς της Πολιτείας.

Yπήρξε ενημέρωση από την πλευρά της υφυπουργού για ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα που προβλέπουν βοήθεια σε ευάλωτες οικογένειες, όπως για παράδειγμα το Πρόγραμμα «Δάφνη», για το οποίο είχε την ευκαιρία η υφ να ενημερωθεί στη συνάντηση Κορυφής Εκπροσώπων χωρών-μελών και Φορέων της Ε.Ε για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο τέλος της συνάντησης η κ. Χρυσοβελώνη «από αυτή την προσπάθεια για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους δεν θα μπορούσε να λείπει η πολύτιμη και αναγκαία αρωγή της Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο επίσκοπος συνεχάρη την υφυπουργό για την προσπάθειά της και ευχήθηκε «καλή δύναμη και υπομονή γιατί τα προτα είναι πολλά και πολυεπίπεδα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση