Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Συνάντηση Μητροπολίτου Ιγνατίου με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου
Συνάντηση  Μητροπολίτου Ιγνατίου  με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

Συνάντηση Μητροπολίτου Ιγνατίου με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

 

            Με μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου συναντήθηκε τη Δευτέρα 13/3 ο Μητροπολίτης Δημητριάδος , στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το , στο πλαίσιο βιωματικής δράσης στο μάθημα των θρησκευτικών, με επικεφαλής τον θεολόγο καθηγητή   Σωτήριο Τσιτσιρίγκα.

            Μετά από σύντομη δέηση που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής από τον γέροντα Αντώνιο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις μοναχές και άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την του μοναστηριού και την πνευματική του συμβολή στον τόπο μας, τους προηγούμενους αιώνες, αλλά και μετά την ανασυγκρότησή του, τις τελευταίες δεκαετίες.

            Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Μονής, οι μαθητές έτυχαν της εγκάρδιας φιλοξενίας της γερόντισσας Νικοδήμης και των μοναχών. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, στον οποίο τα παιδιά υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων, με τις οποίες κατέθεταν τους υπαρξιακούς και θεολογικούς τους προβληματισμούς, ενώ ζήτησαν ενημέρωση και για τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό ρόλο της Εκκλησίας στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και οι καίριες απαντήσεις του κ. Ιγνατίου πυροδότησαν ένα ζωηρό και ενδιαφέροντα διάλογο, δημιουργώντας ζεστό κι ευχάριστο επικοινωνίας. Για τον ποιμενάρχη, τους συνοδούς καθηγητές και κυρίως για τους μαθητές, ήταν μια δυνατή εμπειρία που άφησε άριστες εντυπώσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση