Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συνάντηση Μητροπολίτου Ιγνατίου με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου
Συνάντηση  Μητροπολίτου Ιγνατίου  με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

Συνάντηση Μητροπολίτου Ιγνατίου με μαθητές του 4ου ΓΕΛ Βόλου

 

            Με μαθητές της Β΄ τάξης του 4ου ενικού Λυκείου συναντήθηκε τη Δευτέρα 13/3 ο Μητροπολίτης , στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το , στο πλαίσιο βιωματικής δράσης στο μάθημα των θρησκευτικών, με επικεφαλής τον θεολόγο καθηγητή   Σωτήριο Τσιτσιρίγκα.

            Μετά από σύντομη δέηση που τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής από τον γέροντα Αντώνιο, τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις μοναχές και άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία του μοναστηριού και την πνευματική του συμβολή στον τόπο μας, τους προηγούμενους αιώνες, αλλά και μετά την ανασυγκρότησή του, τις τελευταίες δεκαετίες.

            Στη συνέχεια, στο Αρχονταρίκι της Μονής, οι μαθητές έτυχαν της εγκάρδιας φιλοξενίας της γερόντισσας ικοδήμης και των μοναχών. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε η με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, στον οποίο τα παιδιά υπέβαλαν σωρεία ερωτήσεων, με τις οποίες κατέθεταν τους υπαρξιακούς και θεολογικούς τους προβληματισμούς, ενώ ζήτησαν και για τον κοινωνικό και φιλανθρωπικό ρόλο της Εκκλησίας στην εποχή της οικονομικής κρίσης.

Οι εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών και οι καίριες απαντήσεις του κ. Ιγνατίου πυροδότησαν ένα ζωηρό και ενδιαφέροντα διάλογο, δημιουργώντας ζεστό κι ευχάριστο κλίμα ς. ια τον ποιμενάρχη, τους συνοδούς και κυρίως για τους μαθητές, ήταν μια δυνατή εμπειρία που άφησε άριστες εντυπώσεις.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση