Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Συγκέντρωση αγαθών για τους φυλακισμένους
Συγκέντρωση αγαθών για τους φυλακισμένους

Συγκέντρωση αγαθών για τους φυλακισμένους

Από συστάσεως του Σ.Σ.Κ. Ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕ», το Δ.Σ του Συλλόγου ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Άγιος Ελευθέριος είναι ο Προστάτης των Κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία του «Ε», γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, στην εορτή αυτή, διοργανώνονται λατρευτικές και καλλιτεχνικές εκ εντός και εκτός Φυλακών, με τη συμμετοχή των εθελοντών του «Ε».

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωναϊού απέτρεψε τα δύο τελευταία χρόνια την υλοποίηση ανάλογων δράσεων. Μόνον οι ιερείς των φυλακών θα τελέσουν στους χώρους κράτησης.

Το έργο, όμως,  του Συλλόγου συνεχίζεται ακάθεκτο και η μεγάλη κοινωνική του προσφορά, που έχει καταπλήξει και τον πλέον δύσπιστο, αποτελεί έναν σπουδαίο λόγο ς και υπερηφάνειας για την τοπική  Εκκλησία.

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της  Μητροπόλεως και Αλμυρού, παράρτημα του «Ε» (Θουκυδίδου 10, ), συγκεντρώνονται ποικίλα αγαθά, τα οποία προέρχονται από εκούσιες αφιλοκερδείς δωρεές.

Εκεί ταξινομούνται, τακτοποιούνται και αποστέλλονται όπου το καλεί η ανάγκη (σε σωφρονιστικά ιδρύματα, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα χειμαζόμενα από τις δυσκολίες της ζωής).

Πλήθος ανθρώπων ευεργετείται από τη σεμνή αλλά μεγαλειώδη αυτή και αναπέμπει μία δοξολογία στον Δωρεοδότη Θεό που φωτίζει καρδιές και κινητοποιεί δυνάμεις για την προαγωγή του συλλογικού καλού. Είναι ο μόνος τρόπος να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές και να επανεισαχθούν οι απόκληροι στην από καιρό ξεχασμένη αθωότητα και .

Ο αγώνας απαιτεί  ταχύτητα, είναι  έμπονος και επώδυνος, με βραβεύσεις και επαίνους, αλλά και λάθη, απογοητεύσεις και αστοχίες. Συνεχίζεται, όμως, γιατί αντλεί κουράγιο και έμπνευση από τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού», ποιώντας «τα διαταχθέντα ημίν». Και όσο στηρίζουν οι συμ μας, τόσο η όμορφη και δεμένη του «Ε» θα ενεργοποιείται και θα θεραπεύει με αποτελεσματική διακριτικότητα τα κοινωνικά τραύματα, ευχαριστώντας καρδιακά για όλη την στήριξη που απολαμβάνει από τον οικείο μητροπολίτη   Ιγνάτιο, τους παράγοντες του τόπου και τους φίλους του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση