Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Σύγχρονος απινιδωτής δώρο του «Εσταυρωμένου» στον μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου
Σύγχρονος απινιδωτής δώρο του «Εσταυρωμένου» στον μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου

Σύγχρονος απινιδωτής δώρο του «Εσταυρωμένου» στον μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου

Μία ακόμη προσφορά ζωής από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». Χτες το απόγευμα, 20-12-18, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος, Λάμπρος Γιωτόπουλος, αντιπρόεδρος, Νεοπτόλεμος Δημουλάς, γεν. γραμματέας, Ελένη Σούκια – Κολοβού, ταμίας και Μαριάνθη Γάκη, μέλος) παρέδωσαν στον πρωτοπρεσβύτερο Χαρίλαο Παπαγεωργίου, προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, έναν απινιδωτή AED, αξίας 1.500 ευρώ, που θα εγκατασταθεί στον καθεδρικό ναό και θα εξυπηρετεί τους εκκλησιαζομένους και το πλήθος των συμπολιτών, που διέρχεται από εκεί καθημερινά.

Είναι ένα μηχάνημα εύκολο στην χρήση του, σχεδιασμένο για την διενέργεια εύκολων και γρήγορων επεμβάσεων, σε περιπτώσεις αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων.

Η προφανής λύση για όλους τους για χρήση οπουδήποτε – οποτεδήποτε, ιδανικό για βασική και εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μόνιτορ καρδιογραφίας.

Αποθηκεύει ηλεκτροκαρδιογραφήματα, φωνητικά μηνύματα και σε κάρτες μνήμης (xD ή SMC) για επεξεργασία σε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.

Το κόστος της αγοράς του μηχανήματος καλύφθηκε από τις πωλήσεις των παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα, έκδοση «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ».

Η νέα κοινωνική παρέμβαση του «Ε» στηρίζεται στην ακράδαντη πεποίθηση πως η απόδειξη της αγάπης προς τον Θεό είναι η έμπρακτη συμπαράσταση προς κάθε εμπερίστατο αδελφό. Το αυτό πιστοποιεί το ήθος και η εμπειρία της Εκκλησίας (Αββάς Απολλώς:«Είδες τον αδελφό σου; Είδες τον Θεό σου»), αλλά και η Αγία Γραφή (Επιστολή Ιακώβου: «Η πίστη χωρίς τα έργα είναι νεκρή»). Κάνουμε τη διαφορά στην βοηθώντας την και έτσι αναπτύσσουμε μια αίσθηση δέσμευσης και διασύνδεσης μαζί της. Άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε σένα αύριο…

Οι συνεργάτες του Μητροπολιτικού Ναού χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή και ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του «Ε» για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε εκδηλούμενη κοινωνική ανάγκη.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση