Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού
Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού

Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού

Με μεγάλη συγκίνηση και , η πόλη του Βόλου και η Τοπική Εκκλησία της υποδέχθηκαν απόψε, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Ζωοδόχου Σταυρού του Κυρίου, προερχόμενο από την Ιερά , Πέλλης & Αλμωπίας.

Το Τίμιο Ξύλο κόμισε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, προς ευλογία και ενίσχυση κλήρου και λαού, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και το υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής μεγάλου πλήθους, που μαζικά προσήλθε για να προσκυνήσει το Πανσεβάσμιο Ξύλο.

Στη συνέχεια εψάλη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ, τον οποίο προσφώνησε από καρδιάς ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. «Χαίρει και αγάλλεται ο Βόλος, ο Μητροπολιτικός μας Ναός και όλοι μας για το σπουδαίο γεγονός της ημέρας», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος. «Το Τίμιο Ξύλο, ο του Κυρίου είναι ανάμεσά μας! Αυτόν προσκυνούμε και θα έχουμε ως μεγίστη επί μία εβδομάδα». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Εδέσσης για την ανταπόκριση στο αίτημα της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιό του, αναφερόμενος στο Αρχιερατικό παράδειγμά του, στην Αγιογραφική του , στην Θεολογική του εμπειρία και υμνογραφική του προσφορά.

Στη συνέχεια, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Ιωήλ, ο οποίος εξέφρασε την του για την επίσκεψή του το Βόλο, τον οποίο χαρακτήρισε «οικείο τόπο» και ευχήθηκε από καρδιάς στον Ποιμενάρχη να ευλογεί και να προάγει ο Θεός την Αρχιερωσύνη του.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο υπερύμνητο πρόσωπο της Παναγίας, παίρνοντας αφορμή από συγκεκριμένα Βιβλικά περιστατικά, αλλά και γεγονότα της Εκκλησιαστικής ιστορίας, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στην Εκκλησία, η παρρησία Της ενώπιον του Υιού Της, αλλά και το μεγαλείο Της, που αναγνωρίζεται από όλη την οικουμένη, Χριστιανική και μη.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει, προς προσκύνηση, στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου, έως την Παρασκευή 22/4, οπότε και θα επιστρέψει στην Μακεδονική γη και στην Ιερά .

timio_xulo_akathistos_umnos_23
timio_xulo_akathistos_umnos_24timio_xulo_akathistos_umnos_09

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια Pfizer και AstraZeneca: Ποιο παράγει τα περισσότερα αντισώματα - https://t.co/O8QPCZU24g -

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης - https://t.co/ltS93yyLVm -

  • Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής δικύκλων στον Βόλο  - https://t.co/4X2okT9UHh -

"Αλιεύοντας" την είδηση