Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού
Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού

Στον Βόλο το Τίμιο Ξύλο του Ζωοποιού Σταυρού

Το Τίμιο Ξύλο κόμισε ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, προς ευλογί κι ενίσχυση κλήρου και λαού, ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και το υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής μεγάλου πλήθους, που μαζικά προσήλθε για να προσκυνήσει το Πανσεβάσμιο Ξύλο.

Στη συνέχεια εψάλη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, χοροστατούντος του κ. Ιωήλ, τον οποίο προσφώνησε από καρδιάς ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος. «Χαίρει και αγάλλεται ο , ο Μητροπολιτικός μας αός και όλοι μας για το σπουδαίο γεγονός της ημέρας», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος. «Το Τίμιο Ξύλο, ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου είναι ανάμεσά μας! Αυτόν προσκυνούμε και θα έχουμε ως μεγίστη δωρεά επί μία εβδομάδα». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Εδέσσης για την ανταπόκριση στο αίτημα της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιό του, αναφερόμενος στο Αρχιερατικό παράδειγμά του, στην Αγιογραφική του κατάρτιση, στην Θεο του εμπειρία και υμνογραφική του προσφορά.

Στη συνέχεια, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Ιωήλ, ο οποίος εξέφρασε την του για την επίσκεψή του το Βόλο, τον οποίο χαρακτήρισε «οικείο τόπο» και ευχήθηκε από καρδιάς στον Ποιμενάρχη να ευλογεί και να προάγει ο την Αρχιερωσύνη του.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο υπερύμνητο πρόσωπο της ς, παίρνοντας αφορμή από συγκεκριμένα Βιβλικά περιστατικά, αλλά και γεγονότα της Εκκλησιαστικής ς, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η θέση της Υπεραγίας Θεοτόκου μέσα στην Εκκλησία, η παρρησία Της ενώπιον του Υιού Της, αλλά και το μεγαλείο Της, που αναγνωρίζεται από όλη την οικουμένη, Χριστιανική και μη.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει, προς προσκύνηση, στον Μητροπολιτικό αό του Βόλου, έως την Παρασκευή 22/4, οπότε και θα επιστρέψει στην Μακεδονική γη και στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης.

timio_xulo_akathistos_umnos_23
timio_xulo_akathistos_umnos_24timio_xulo_akathistos_umnos_09

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση