Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Βόλο ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς
Στον Βόλο ο Μητροπολίτης Ουγκάντας  Ιωνάς

Στον Βόλο ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς

Την Τοπική  Εκκλησία επισκέπτεται το τελευταίο διήμερο ο Καμπάλας & Πάσης Ουγκάντας  Ιωνάς, φιλοξενούμενος του  μητροπολίτη Ιγνατίου. Ο Αφρικανός ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος είναι ελληνομαθής και δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων στην χώρα του, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στην Κουκουράβα και να συναναστραφεί με τον ιερό κλήρο και τον λαό , απολαμβάνοντας την πηλιορείτικη ομορφιά και φιλοξενία.

Ο κ. Ιωνάς χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συγχοροστατούντος του  Μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου, ο οποίος στην προσφώνησή του συνέστησε στον λαό   τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη, αναφέρθηκε στην πορεία του στην Εκκλησία της Αλεξανδρείας, καθώς και στις Θεολογικές και φιλολογικές σπουδές, που πραγματοποίησε στον Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Αναφέρθηκε, επίσης, στην μακρά μοναστική παράδοση του Πηλίου, στους απαράμιλλης τέχνης πηλιορείτικους ναούς, αλλά και στα ονομαστά θερινά πανηγύρια της περιοχής μας.

Στην αντιφώνησή του ο Καμπάλας Ιωνάς εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στον τόπο μας, τον οποίο παλαιόθεν επιθυμούσε να γνωρίσει. Αναφέρθηκε στο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην ιεραποστολική Μητρόπολή του και τόνισε ότι, «παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Αφρική, μεταξύ των οποίων και η δράση πολλών αιρέσεων, η Ορθοδοξία αναπτύσσεται και καρποφορεί, ενώ πολλά από τα στελέχη της πραγματοποιούν στην Θεολογικές σπουδές». Ο κ. Ιωνάς ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και μετέφερε τις ευχές των αφρικανών πιστών, οι οποίοι, όπως επεσήμανε, «βλέπουν την Ορθοδοξία μέσα από την Ελλάδα».

 Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος  κ. Ιωνά, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντος του  κ. Ιγνατίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση