Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα
Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα

Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα

Την Ιερά Εικόν εκόμισε ο Μητροπολίτης Θεσσλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως και Αλμυρού, προκειμένου ο ιερός κλήρος και πιστός λαός της περιοχής να τύχουν της χάριτος και της ευλογίας της ς και με αφορμή τις εορταστικές της ενορίας του Αγίου ερασίμου, επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Ιερού Ναού, στις 5/7/1992, από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού και αμέσως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου ερασίμου, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Τιμοθέου.

Στην προσφώνησή του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την υψίστη τιμή της ενταύθα ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος και επεσήμανε ότι η η Κορώνα ενώνει τις δύο Μητροπόλεις, δεδομένου ότι στον Βόλο κατοικούν χιλιάδες πολίτες, προερχόμενοι από την Καρδίτσα.

Από τη μεριά του, ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και κήρυξε το Θείο Λόγο.

panagia_korona_05

Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Ιωάννη , ενώ εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου, τίμησε για την πολύχρονη προσφορά στην ενορία την πρεσβυτέρα Χαρίκλεια Τσουμάνη και την κ. Μαριάνθη Νάχμια.

panagia_korona_08

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση