Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα
Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα

Στον Βόλο η Παναγία η Κορώνα

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Μεθόδιο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως και Αλμυρού, προκειμένου ο ιερός κλήρος και πιστός λαός της περιοχής να τύχουν της χάριτος και της ευλογίας της Παναγίας και με αφορμή τις εορταστικές της ενορίας του Αγίου ερασίμου, επί τη αναμνήσει των εγκαινίων του Ιερού Ναού, στις 5/7/1992, από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του κλήρου και του λαού και αμέσως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου ερασίμου, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Τιμοθέου.

Στην προσφώνησή του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την υψίστη τιμή της ενταύθα ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος και επεσήμανε ότι η Παναγία η Κορώνα ενώνει τις δύο Μητρο, δεδομένου ότι στον Βόλο κατοικούν χιλιάδες , προερχόμενοι από την Καρδίτσα.

Από τη μεριά του, ο κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και κήρυξε το Θείο Λόγο.

panagia_korona_05

Στο τέλος του Εσπερινού, ο κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον ή της Γ΄ Λυκείου Ιωάννη , ενώ εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου, τίμησε για την πολύχρονη προσφορά στην ενορία την Χαρίκλεια Τσουμάνη και την κ. Μαριάνθη Νάχμια.

panagia_korona_08

"Αλιεύοντας" την είδηση