Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Πτελεό ολοκληρώνονται οι «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2016»
Στον Πτελεό  ολοκληρώνονται οι «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2016»

Στον Πτελεό ολοκληρώνονται οι «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ 2016»

Στον Πτελεό ολοκληρώνεται η σειρά των εκδηλώσεων των «ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΩΝ 2016» που πραγματοποιούνται από την 1η Αυγούστου στις περιοχές της Μαγνησίας και της Αγιάς και που ο κόσμος όχι μόνο τίμησε αλλά αγκάλιασε με την παρουσία του, αύριο Σάββατο 13 Αυγούστου και ώρα 7.30 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πτελεού Αλμυρού.

Ό Αύγουστος, τελευταίος μήνας του εκκλησιαστικού έτους, με διάταγμα του Αυτοκράτορας Ανδρόνικου Β’ του Παλαιολόγου ορίσθηκε να είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Θεοτόκου από την πρώτη ήμερα του ως την τριακοστή πρώτη. Κι εκείνος φιλοτιμήθηκε και φρόντισε να Της χαρίσει την πιο όμορφη πανσέληνο του χρόνου, ανάπαυση, στην Κοίμησή Της.

Στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης θεομητορικής ευλάβειας, οι Παρακλητικοί Κανόνες της Παναγιάς έχουν μια θέση πού ξεχωρίζει.

Κανονίζουν καθημερινά την έκφραση της ευσέβειας και την υποβολή των αιτημάτων προς τον Θεό. Και μας καλούν δίπλα. Έξω από το στενό χώρο όπου βρισκόμαστε καθημερινά και θλιβόμαστε με το ένα και το άλλο συναπάντημα της ζωής και στενοχωρούμαστε με τίς βιοτικές μέριμνες και τα χιλιόμορφα ανθρώπινα βάσανα. Στον άνετο χώρο της Χάριτος. Εκεί πού μπορεί κανείς ν’ αναπνέει άνετα και ελεύθερα. Στο πλάτυσμα της Πλατυτέρας των Ουρανών.

Ο Μητροπολίτης και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, στις 7.30 το απόγευμα θα τελέσει τον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση στην μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, που πανηγυρίζει της επόμενη ημέρα, και στη συνέχεια στις 8.30 το βράδυ, θα ακολουθήσει μουσική συναυλία. Θα εμφανιστεί η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ», που θα παρουσιάσει τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά.

Σολίστ είναι ο Βασίλης Αγροκώστας, πολυσχιδής καλλιτέχνης που … “φλερτάρει” τόσο με την παραδοσιακή όσο και με τη δυτικότροπη μουσική. Είναι συνθέτης, ηθοποιός, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, παραδοσιακή φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης.

Είναι μόνιμος εκπαιδευτικός στο και πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου. Έχει πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία τόσο στο κλασικό, σύγχρονο όσο και στο έντεχνο και παραδοσιακό μουσικό ρεπερτόριο, ενώ έχει συνεργαστεί ως σολίστ με πολλές ορχήστρες.

Η Ορχήστρα και Χορωδία «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων, εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση και πρωτοψάλτης στον Άγιο Γεώργιο Κάτω Λεχωνίων.

Για τελευταία φορά θα ακουστούν οι παρεμβάσεις, στην έναρξη της εκδήλωσης και μεταξύ των ακουσμάτων, του Ηλία Λιαμή, καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, που κατέχει και την προεδρία της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συγγραφέα και Θεολόγου Δημητρίου Καραβασίλη, που συμμετείχαν σε όλες τις συναυλίες, εντυπωσιάζοντας τους θεατές.

Δεδομένου ότι το «Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2016» της «Μαγνήτων Κιβωτού», έχει θέμα: «Μάγνητες και ο Πολιτισμός των Γεύσεων», ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πτελεού ¨Η ΦΤΕΛΙΑ» έχει φροντίσει και θα παρουσιαστούν και τοπικές γεύσεις, στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή νηστίσιμες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση