Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου η Παναγία της προσφυγιάς
Στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου η Παναγία της προσφυγιάς

Στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου η Παναγία της προσφυγιάς

 

 

Με βαθιά συγκίνηση και ο κλήρος και ο ευσεβής λαός του Βόλου υποδέχθηκαν την Παρασκευή 2/12, στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, που μετέφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοι  από την Σμύρνη κατά την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και έκτοτε φυλάσσεται στον ναό Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας Αττικής.

Την Ιερά Εικόνα μετέφερε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης. Παρέστησαν, τιμητικώς, εκπρόσωποι των τριών Μικρασιατικών Σωματείων της Νέας Ιωνίας, «Ίωνες», «Εγγλεζονήσι» και «Μνήμες προσφύγων».

Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, στην διάρκεια των οποίων ο προϊστάμενος της ενορίας αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, εξέφρασε την και την συγκίνηση Κλήρου και λαού για την έλευση της Παναγίας, που θα λαμπρύνει την πανήγυρη του Πολιούχου και Προστάτου του Βόλου Αγίου Νικολάου. Ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες του μητροπολίτη  Ιγνατίου προς τον ποιμενάρχη της Ν. Ιωνίας Αττικής Γαβριήλ, για την αποδοχή του αιτήματος περί της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος και αναφέρθηκε στους δεσμούς της τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος με τις Αλησμόνητες Πατρίδες, καθότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ποιμνίου της έλκει την καταγωγή του από τα ματωμένα χώματα της Ιωνικής γης.

Από την μεριά του, ο πρωτοσύγκελλος π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Δημητριάδος   για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή, κομίζοντας, παραλλήλως και τις θερμές ευχές του  κ. Γαβριήλ.

Αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ιεράς Εικόνος, που «στήριξε τους πρόσφυγες να ξαναστήσουν τη νέα τους στην υπό ίδρυση πόλη της Νέας Ιωνίας Αττικής και μέχρι σήμερα ευλογεί και διαφυλάσσει κάθε προσκυνητή, πρεσβεύει για τη νεολαία μας, στηρίζει τα ανδρόγυνα και περιθάλπει τους ασθενείς και δοκιμαζομένους αδελφούς», μάλιστα, «συνεχίζει και εδώ και παντού και πάντοτε, αδιάλειπτα, να αποτελεί την ελπίδα, την παρηγοριά και την προσδοκία των Ρωμηών, κρατώντας ψηλά το λάβαρο της Ρωμηοσύνης». 

Σημείωσε, επίσης, ότι «το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας μας, της Γοργοϋπηκόου αποτελεί χειροπιαστό παράδειγμα τόσο της βαθιάς πίστεως και ορθοδόξου πνευματικότητος των Ελλήνων  Μικρασιατών προγόνων μας, όσο και του μακραίωνου χριστιανικού πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων, τον οποίο απλόχερα μας κληροδότησαν, φέροντας εμείς σήμερα ακέραια την ευθύνη να τον διατηρήσουμε και να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Σμύρνης θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό ναό έως την Τετάρτη 7/12.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση