Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Μητροπολιτικό ναό του Βόλου το ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας
Στον Μητροπολιτικό ναό του Βόλου το ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Στον Μητροπολιτικό ναό του Βόλου το ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου αφίχθη το Σάββατο 30/12 τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο κόμισε ο μητροπολίτης Καστορίας  Σεραφείμ. Το ιερότατο κειμήλιο της Εκκλησίας μας υποδέχθηκε ο επίσκοπος  Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευλαβούς λαού. Η έλευσή του δε, εντάσσεται στο πλαίσιο του Δωδεκαημέρου των Λατρευτικών εκδηλώσεων, που θα διεξαχθούν στον Ναό, ενόψει της μεγάλης πανηγύρεως του Πολιούχου μας Αγίου Νικολάου.

Μετά την επίσημη υποδοχή, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Καστορίας Σεραφείμ, στο τέλος του οποίου ο κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον Μακεδόνα ιεράρχη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την χαρά της τοπικής  Εκκλησίας για την προσγενομένη τιμή και ευλογία.

Όπως σημείωσε, «η Αγία Σοφία συνδέει τον Ποντιακό Ελληνισμό με τον οικουμενικό και αναδεικνύει την Αγιότητα ως γεγονός που μας αφορά όλους». Από την μεριά του, ο  κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, που τον συνδέουν με τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, καθώς και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: «Ήθελα», σημείωσε, «η Αγία Σοφία να έρθει στην πόλη σας, ώστε το πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας, που διακρίνεται από την ευλάβεια και την προσήλωσή του στις ιερές παραδόσεις, να έχει την δυνατότητα να προσκυνήσει το Λείψανό της και να λάβει την χάρη της». Στην συνέχεια, μίλησε για το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της Οσίας Σοφίας, που ήταν η απόρριψη του δικαιώματος: «Για τον άνθρωπο του Θεού δεν υπάρχει δικαίωμα. Υπάρχει μόνο του δικαίωμα του Θεού. Το δικαίωμα δένει τον άνθρωπο πάνω στη γη, ενώ η ελευθερία του ανθρώπου είναι να τηρεί στην ζωή του τα δικαιώματα, τις εντολές του Θεού. Ο άνθρωπος του Θεού είναι αυτός που αφήνει τον εαυτό του στα χέρια Του, που απορρίπτει το δικαίωμά του, για να βιώσει το Ευαγγέλιο και να ζήσει την ζωή του Χριστού. Η Αγία Σοφία έζησε απορρίπτοντας το δικαίωμά της και τηρώντας τα δικαιώματα του Θεού. Κι έτσι αξιώθηκε πλήθους χαρισμάτων, ώστε αυτή η άσημη ασκήτρια, να είναι πλέον γνωστή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους την χαρά της Οσίας και την πνευματική ευφροσύνη, ώστε να γιορτάσουμε επαξίως την πανήγυρη του Πολιούχου μας, αλλά και την Μητρόπολη των εορτών, τα Χριστούγεννα.

Το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Μητροπολιτικό ναό έως το Σάββατο 7/12 και καθ’ όλη την διάρκεια της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος www.imd.gr.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση