Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στον Μητροπολιτικό ναό το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας
Στον Μητροπολιτικό ναό το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Στον Μητροπολιτικό ναό το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Ευλογία για την πόλη του Βόλου και την τοπική  Εκκλησία συνιστά η έλευση του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, γεγονός που εντάσσεται στο Δωδεκαήμερο των εκδηλώσεων, ενόψει της πανηγύρεως του Πολιούχου της πόλης.

Το Ιερό Λείψανο αφιχθεί στον Ναό το Σάββατο 30/11, στις 5.45 μ.μ., θα το κομίσει ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ και θα το υποδεχθεί επισήμως ο  κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής, του κλήρου και του λαού.

Αμέσως μετά, θα τελεστεί ο Εσπερινός του Σαββάτου, χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ και θα ψαλούν η Ιερά Παράκληση και οι Χαιρετισμοί της Οσίας.

Την Κυριακή 1/12 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ολβίας  Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Στις 5.00 μ.μ. θα τελεστούν ο Εσπερινός και το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου.

Το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως το Σάββατο 7/12 και καθ’ όλη της ενταύθα παραμονής του θα εξελιχθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα ιερών ακολουθιών, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Β΄ προς Κορινθίους Επιστολή αντικείμενο της 3ης Γενικής Ιερατικής Σύναξης - https://t.co/iYWNTxPtV3 -

  • Ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό στη Θεσσαλία - https://t.co/zOOKVHdPgD -

  • Κ. Αγοραστός στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ:«Τρέξτε γρήγορα τις διαδικασίες για να έρθουν ασθενοφόρα στη Θεσσαλία» - https://t.co/1rWuKmCPYF -

"Αλιεύοντας" την είδηση