Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον Μητροπολιτικό Ναό το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού
Στον Μητροπολιτικό Ναό το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Στον Μητροπολιτικό Ναό το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

 

 

Σε κλίμα   συγκίνησης η του Μητροπολιτικού  Ναού υποδέχθηκε χθες (29/11) τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του νεοφανούς Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, προερχόμενο από την Ιερά Καλύβη Καρεών Αγίου Όρους. Η έλευση του Ιερού Λειψάνου εντάσσεται στο Λατρευτικό Δωδεκαήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως του Καθεδρικού  Ναού, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 28/11 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9/12.

Το υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Μητροπολίτης Βρεσθένης  Θεόκλητος, επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού και αμέσως εψάλη δέηση και τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο προϊστάμενος του Ναού π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου τόνισε ότι η έλευση του Ιερού Λειψάνου συνιστά μία πρόγευση της μεγάλης χαράς της επικειμένης Πανηγύρεως. Ευχαρίστησε τον  κ. Θεόκλητο για την ευλογητή παρουσία του σ’ αυτήν την προ-πανήγυρη, τον  Μητροπολίτη  Ιγνάτιο για την ευλογία της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου στην πόλη   και τον γέροντα Σίμωνα, Αγιορείτη μοναχό, ο οποίος φυλάττει ευλαβικά τα Λείψανα του Οσίου Νικηφόρου.

Από τη μεριά του, ο  κ. Θεόκλητος, αναφερόμενος στην πρόσφατη γνωριμία του με τον Άγιο, ομολόγησε ότι ανακάλυψε έναν «αδάμαντα, έναν άνθρωπο υπομονής, προσευχής και αρετής, ο οποίος, μέσα από τον πόνο της ασθένειας, κατάφερε να εξυψωθεί και να ελκύσει την Χάρη του Θεού, διδάσκοντάς μας το μεγαλείο της υπομονής, που όλοι μας πρέπει να διαθέτουμε στις δοκιμασίες και στα προβλήματα της ζωής…»

Με την ευκαιρία της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου, την Παρασκευή 2/12, στις 7μ.μ., ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης θα ομιλήσει με θέμα «Στύλος υπομονής και δοχείο χάριτος. Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890-1964)», ενώ στις 8.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Το θα αναχωρήσει το Σάββατο 3/12, στις 11 π.μ.

 

yp_nik_leprou_17 yp_nik_leprou_11

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση