Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου λειτούργησε σήμερα, προ Χριστού Γεννήσεως, ο Δημητριάδος , πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού, παρουσία  πιστών.

Στο κήρυγμά του ο κ. εξέφρασε την του για την παρουσία των μικρών παιδιών των κατηχητικών της ενορίας στον Ναό, με τρόπο συντεταγμένο και τόνισε ότι «με τον τρόπο αυτό νιώθουν τον Ναό το δεύτερο δικό τους σπίτι, μαθαίνουν  για τον Χριστό, βλέπουν τους Αγίους, νιώθουν την ως Μητέρα τους κι έτσι, σιγά – σιγά, τα θα γίνουν και γι΄ αυτά η γιορτή που πρέπει να είναι για όλους μας». Αναφερόμενος στο ιδιαίτερο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, επεσήμανε ότι «στο γενεαλογικό δένδρο του Χριστού υπήρχαν και άνθρωποι αμαρτωλοί, που αντιστρατεύτηκαν τον Νόμο του Θεού. Κι όμως, ο καταδέχεται και περνά μέσα από αυτή την διαδικασία, για να μας διδάξει ότι ήρθε για όλους, κυρίως δε για τους αμαρτωλούς…».

Στην συνέχεια, μίλησε για την σωτηρία που έφερε ο στον κόσμο και αναφέρθηκε στο στοιχείο εκείνο που την καθιστά κατορθωτή και μπορεί να μας κάνει, τελικά, να ζήσουμε αληθινά «είναι η ταπείνωση που διέκρινε τους ποιμένες της Βηθλεέμ. Όσο πιο απλός και ταπεινός είναι κανείς, τόσο ελεύθερος είναι… είναι η ενσυνείδητη ταπείνωση που διέκρινε τους Μάγους, παρά την μεγάλη μόρφωσή τους. Γνωρίζουν για τον Αναμενόμενο Μεσσία, εμπιστεύονται το άστρο του ουρανού και φθάνουν ενώπιον  του Ιησού. Αυτό χρειάζεται, για να γιορτάσουμε αληθινά Χριστούγεννα: να ταπεινωθούμε, να απεκδυθούμε το εγώ μας και μέσω της μετανοίας να καταθέσουμε στην φάτνη Του τις αμαρτίες μας…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας   απένειμε το οφίκιο του οικονόμου στον εφημέριο του ναού π. Νικήτα Πράσινο, υπεύθυνο του Σπιτιού Γαλήνης της ενορίας. Εξήρε την πιστότητά του στο ιερατικό του έργο, την συνεργατικότητα προς τους συνεφημερίους του και το πνεύμα της διακονίας, που τον διακρίνει. Τον κάλεσε δε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την προθυμία της προσφοράς και της αγάπης προς τους ανθρώπους, που καταφεύγουν σε εκείνον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μετέβη στο παρακείμενο Πν. Κέντρο, όπου συναναστράφηκε με τα παιδιά των κατηχητικών της ενορίας, στα οποία διένειμε χριστουγεννιάτικα δώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση