Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στον Αγιόκαμπο ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος
Στον Αγιόκαμπο ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στον Αγιόκαμπο ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγιοκάμπου χοροστάτησε, κατά τον Μέγα της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος , ο μητροπολίτης . Τον ποιμενάρχη πλαισίωσαν κληρικοί της επαρχίας Αγιάς και μεγάλο πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο κ. αναφέρθηκε στην πίστη και στην υπομονή που επέδειξαν οι γονείς της Παναγίας κατά την μακρά και επώδυνη περίοδο της ατεκνίας τους: «Η πίστη και η τους δεν πήγαν χαμένες, γιατί στηρίζονταν στην μεγάλη μεταξύ τους αγάπη και ενότητα. Είναι αυτό που ακριβώς ζητά ο Θεός από έναν άνδρα και μία γυναίκα, για να γίνουν συνδημιουργοί του. Αυτό συνιστά την αγιότητα του ανδρογύνου.

Η αγάπη, λοιπόν και η ενότητα του Ιωακείμ και της Άννας έφερε το και γέννησε Αυτήν που έγινε η Μητέρα όλου του κόσμου. Το παράδειγμά τους πρέπει να έχουμε πάντοτε κατά νου, για να μην απελπιστούμε ποτέ, όσες δυσκολίες κι αν έχει η ζωή μας.

Ο Θεός μάς καλεί να περπατήσουμε τον δρόμο της αληθινής αγάπης, για να μπορούμε να αφήνουμε την ζωή μας στα χέρια του. Κι όταν στεκόμαστε συνεπείς απέναντί Του, τότε έρχεται να καλύψει κάθε κενό να δώσει κάθε χαρά στην ζωή μας, όπως έπραξε στον Ιωακείμ και στην Άννα…».

Τέλος ζήτησε από τον λαό «να κρατούμε μέσα μας πάντοτε ζωντανή την ελπίδα, που είναι ο Θεός και μπορεί να μας παρηγορήσει την του μεγάλου πόνου. Ήρθα απόψε κοντά σας, για να ενώσω την μου με την δική σας, για να μπορούμε να συνεχίζουμε το έργο που ο Θεός μάς έχει αναθέσει, να φανούμε αντάξιοι της αποστολής μας και ποτέ να μην απελπιστούμε…».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση