Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος
Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο υπουργείο Παιδείας ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επισκέφθηκε στο και Θρησκευμάτων την υπουργό   Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό, αρμόδια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής,  Ζέττα Μακρή και τον υφυπουργό, αρμόδιο για την Ανωτάτη Εκπαίδευση,  Άγγελο Συρίγο.

Εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερωνύμου και της Διαρκούς Συνόδου, ο   παρέδωσε στην υπουργό και στους υφυπουργούς την πλήρη σειρά των πρακτικών των  συνεδρίων, τα οποία διοργάνωσε η για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η σειρά αποτελείται από 10 τόμους που περιλαμβάνουν τα πρακτικά 10 Επιστημονικών Συνεδρίων.

Τα Συνέδρια πραγματοποιήθηκαν από το 2012 μέχρι και το 2020 και κάλυψαν μεγάλο εύρος θεμάτων σχετικών με την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση.

Η καταθέτει, ως συνεισφορά στον εορτασμό, μία σειρά επιστημονικών έργων με ποικιλία θεμάτων και εκτεταμένη βιβλιογραφία.

Εξ άλλου ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων   για την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων με την Εκκλησία της Ελλάδος ως προς τη διοργάνωση τριών μαθητικών διαγωνισμών.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν βίντεο διαρκείας 6 λεπτών επιλέγοντας μία προσωπικότητα που έδρασε πριν, κατά ή μετά  την Επανάσταση του 1821.

Η υπουργός ευχαρίστησε τον επίσκοπο για την προσφορά των τόμων και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχισθεί η συνεργασία του Υπουργείου με τη Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας. Επίσης δήλωσε ότι για όλα τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία η ίδια επιδιώκει να διατηρεί πολύ καλή επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμο και με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση