Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο υπό ανέγερση νέο Καθολικό η Θεία Λειτουργία στη Μονή Συκής
Στο υπό ανέγερση νέο Καθολικό η Θεία Λειτουργία στη Μονή Συκής

Στο υπό ανέγερση νέο Καθολικό η Θεία Λειτουργία στη Μονή Συκής

Στο υπό κατασκευήν νέο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Συκής, τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία αντιπροσωπειών Ιερών Μονών της Τοπικής Εκκλησίας, βουλευτή Μαγνησίας και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στο κήρυγμά του ο κ. ανέφερε ότι «ανέκαθεν οι Μοναχοί έβλεπαν στο πρόσωπο του Προδρόμου ένα υπόδειγμα ζωής, γιατί επέλεξε την ερημική και αναζήτησε την ησυχία, μακριά από την τύρβη της πόλης, προκειμένου ν’ αφιερώσει την του στον Θεό. Ήταν μέγας νηστευτής, περιοριζόμενος στα ελάχιστα.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του, όμως, ήταν το κήρυγμά του, που καλούσε σε μετάνοια. Μετανοώ σημαίνει αλλάζω τρόπο σκέψης και ζωής και τοποθετούμαι διαφορετικά απέναντι στα πράγματα και τα γεγονότα της ζωής. Αναζητώ μέσα μου τα ελλείμματα και αποκαθιστώ την κοινωνία μου με τον Θεό και τους ανθρώπους.

Ο Ιωάννης κήρυττε την μετάνοια σε μια περίοδο εκφυλισμού, πρωτίστως των ανθρώπων της εξουσίας, που λειτουργούσαν ως το χειρότερο παράδειγμα. Απ’ αυτούς ζητούσε την αλλαγή, την μετάνοια και ο λόγος του είχε τίμημα την ίδια του τη ζωή. Ταυτόχρονα, είχε επίγνωση ότι το έργο του ήταν προδρομικό, για να προετοιμάσει τον λαό να υποδεχθεί τον Μεσσία, τον Σωτήρα του κόσμου…

Όπως ο υπήρξε υπόδειγμα των Μοναχών, έτσι και οι Μοναχοί είναι υπόδειγμα όλων ημών. Και σήμερα έχουμε ανάγκη, όσο ποτέ, από υποδείγματα, γιατί φθάσαμε σε οριακές καταστάσεις. Στις διανθρώπινες σχέσεις χάθηκε κάθε ίχνος ήθους, αξιοπρέπειας, σεβασμού στο πρόσωπο του άλλου, ευτελίζεται το ανθρώπινο σώμα, σημεία που οδηγούν σε μεγάλα αδιέξοδα. Καταστρέφουμε το περιβάλλον, γιατί από διαχειριστές γίναμε κατακτητές του. Γι’ αυτό ο Μοναχικός τρόπος ζωής μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα επαναφοράς στην των σχέσεών μας με τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους και το περιβάλλον…».

Ο κ. εξέφρασε την χαρά του για την ανάπτυξη του Μοναχικού βίου στον τόπο μας, «με ψυχές αφιερωμένες, εμπνευσμένες από το παράδειγμα του Προδρόμου».

Χαρακτήρισε «αριστουργηματικό έργο» την ανέγερση του νέου Καθολικού της Μονής, που θα εξυπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες της αδελφότητας και των προσκυνητών. Επεσήμανε ότι ο Ναός αυτός είναι «το θαύμα της πίστεως, το αποτέλεσμα της χρηστής διαχειρίσεως, καρπός της εμπιστοσύνης των ανθρώπων».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε σε πνευματικό τον εφημέριο της Μονής π. Σταύρο Ποδαρόπουλο. Χαρακτήρισε το ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, καθοριστικής σημασίας για την σωτηρία μας κι επεσήμανε ότι «οι Πνευματικοί δεν είμαστε δικαστές των ανθρώπων, αλλά πρέπει να εκφράζουμε πάντοτε την επιείκεια και την αγάπη του Θεού».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση