Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αναμένεται η έλευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Βόλο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης θα έρθει στον Βόλο για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθηκε με πόρους της ς Θεσσαλίας, καθώς και τον βρεφονηπιακό Σταθμό ς.

Επίσης θα παραστεί στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας η οποία θα είναι αφιερωμένη φέτος στην Ίμβρο.

Πρόκειται για τη δεύτερη του κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από τον Βόλο μετέβη πριν λίγες μέρες στην νσταντινούπολη παρουσία του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και του προϊσταμένου του ναού Αγίου νσταντίνου και Ελένης π. Καλλίνικου.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Βόλο το 1991 συνοδεύοντας ως μητροπολίτης Χαλκηδόνας τον τότε Πατριάρχη Δημήτριο.

Μάλιστα στον ναό ς με αφορμή εκείνη την είχε δημιουργηθεί μια ψηφιδωτή εικόνα, όπου εικονίζεται και ο σημερινός Πατριάρχης. Αυτή η ψηφιδωτή εικόνα είναι και μία αφορμή για να επισκεφτεί ο κ. Βαρθολομαίος την , όπως εκτιμάται ότι θα γίνει.

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε στον Βόλο ως Πατριάρχης πλέον ο κ. Βαρθολομαίος ήταν τον Ιούνιο του 2002, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του πανθεσσαλικού σταδίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση