Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αναμένεται η έλευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Βόλο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης θα έρθει στον Βόλο για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθηκε με πόρους της ς Θεσσαλίας, καθώς και τον βρεφονηπιακό Σταθμό ς.

Επίσης θα παραστεί στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας η οποία θα είναι αφιερωμένη φέτος στην Ίμβρο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας στο .

Από τον Βόλο μετέβη πριν λίγες μέρες αποστολή στην Κωνσταντινούπολη παρουσία του μητροπολίτη Ιγνατίου και του προϊσταμένου του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης π. Καλλίνικου.

Ο κ. επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Βόλο το 1991 συνοδεύοντας ως μητροπολίτης Χαλκηδόνας τον τότε Πατριάρχη Δημήτριο.

Μάλιστα στον ναό ς με αφορμή εκείνη την επίσκεψη είχε δημιουργηθεί μια ψηφιδωτή , όπου εικονίζεται και ο σημερινός Πατριάρχης. Αυτή η ψηφιδωτή είναι και μία αφορμή για να επισκεφτεί ο κ. την , όπως εκτιμάται ότι θα γίνει.

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε στον Βόλο ως Πατριάρχης πλέον ο κ. Βαρθολομαίος ήταν τον Ιούνιο του 2002, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του πανθεσσαλικού σταδίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση