Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αναμένεται η έλευση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Βόλο, όπου θα παραμείνει μέχρι την 25 Ιουνίου.

Ο Πατριάρχης θα έρθει στον Βόλο για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο και την Πολιτιστική Εστία των Ιώνων που ανεγέρθηκε με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και τον βρεφονηπιακό Σταθμό Αγριάς.

Επίσης θα παραστεί στην έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας η οποία θα είναι αφιερωμένη φέτος στην Ίμβρο.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στον Βόλο μετά το 2002, όταν είχε ανακηρυχτεί επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από τον Βόλο μετέβη πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη παρουσία του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και του προϊσταμένου του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης π. Καλλίνικου.

Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Βόλο το 1991 συνοδεύοντας ως μητροπολίτης Χαλκηδόνας τον τότε Πατριάρχη Δημήτριο.

Μάλιστα στον ναό Ευαγγελίστριας με αφορμή εκείνη την επίσκεψη είχε δημιουργηθεί μια ψηφιδωτή εικόνα, όπου εικονίζεται και ο σημερινός Πατριάρχης. Αυτή η ψηφιδωτή είναι και μία αφορμή για να επισκεφτεί ο κ. Βαρθολομαίος την Ευαγγελίστρια, όπως εκτιμάται ότι θα γίνει.

Η δεύτερη φορά που βρέθηκε στον Βόλο ως Πατριάρχης πλέον ο κ. Βαρθολομαίος ήταν τον Ιούνιο του 2002, όταν αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ τέλεσε τον αγιασμό θεμελίωσης του πανθεσσαλικού σταδίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση