Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας
Στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας

Στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Φαναρίου και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού εορτάζει η Εκκλησία την Παρασκευή 4/12.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της ς, στις 6.15 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της ς Ολυμπιώτισσας, που φυλάσσεται στην ομώνυμη της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί ο κ. , επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της ς Ολυμπιώτισσας.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, στο τέλος του οποίου θα γίνει η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και Λειψάνων των Αγίων στους δρόμους της ενορίας.

Μετά το πέρας της λιτανείας, στο Πν. Κέντρο του Ναού θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική , με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διατήρησης και Προβολής της ς της Ανατολικής μυλίας Βόλου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας θα παραμείνει στον Ναό, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, έως την Τετάρτη 9/12 και κατά τη διάρκεια της ενταύθα παρουσίας της, θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. έως τις 9.30 μ.μ.

agios_Serafeim_FanariouAgios_Ioannis_Damaskinos

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση