Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την 4 Αυγούστου 2019, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, επισκέφθηκαν δύο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Σμύρνης Βαρθολομαίος.

Ο διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου π. Κιαμέτης, ξενάγησε τους δύο επισκόπους,  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία  να θαυμάσουν τα της ιστορικής  Κοινότητας της Μακρινίτσας και να γνωρίσουν την εκκλησιαστική πολιτιστική κληρονομιά του ζωντανού αυτού Πηλιορείτικου χωριού.

Αποχωρώντας ο Σηλυβρίας Μάξιμος δήλωσε :«Με πολύ χαρά ήρθα εδώ, στο ωραίο αυτό μουσείο, της Μητροπόλεως που διακρίνεται για την δραστηριότητα, για τον διάλογο και την εν γένει καλλιέπεια.

Νομίζω, ότι αυτό οφείλεται πρώτα στον σεβαστό και δραστήριο ποιμενάρχη της, μητροπολίτη Ιγνάτιο και κατά δεύτερο λόγο βέβαια, οφείλεται στον δραστήριο επίσης πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου αυτού στο οποίο ευρισκόμεθα.

Νομίζω δε, ό,τι έχει γίνει εδώ, έχει γίνει με επιστημοσύνη.

Δεν είναι τυχαίο μουσείο, και ελπίζω να είναι πρότυπο και για άλλες μητροπόλεις ώστε να αναδείξουμε το θησαυρό της παραδόσεώς μας, η οποία δεν είναι φολκλορική, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, κάτι πιο υπαρξιακό.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας #ΚυριάκοςΜητσοτάκης - https://t.co/7nn87TEqH5 -

  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση στους φορείς του Δημοσίου #δημόσιο - https://t.co/GetichLzhV -

  • Στέφανος #Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς #Τσιτσιπάς - https://t.co/VvZkmly5i0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση