Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, επισκέφθηκαν δύο ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος.

Ο διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ξενάγησε τους δύο επισκόπους,  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία  να θαυμάσουν τα εκκλησιαστικά κειμήλια της ιστορικής  Κοινότητας της Μακρινίτσας και να γνωρίσουν την εκκλησιαστική πολιτιστική κληρονομιά του ζωντανού αυτού Πηλιορείτικου χωριού.

Αποχωρώντας ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος δήλωσε :«Με πολύ χαρά ήρθα εδώ, στο ωραίο αυτό μουσείο, της Μητροπόλεως Δημητριάδος που διακρίνεται για την δραστηριότητα, για τον διάλογο και την εν γένει καλλιέπεια.

Νομίζω, ότι αυτό οφείλεται πρώτα στον σεβαστό και δραστήριο ποιμενάρχη της, μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και κατά δεύτερο λόγο βέβαια, οφείλεται στον δραστήριο επίσης πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του μουσείου αυτού στο οποίο ευρισκόμεθα.

Νομίζω δε, ό,τι έχει γίνει εδώ, έχει γίνει με επιστημοσύνη.

Δεν είναι τυχαίο μουσείο, και ελπίζω να είναι πρότυπο και για άλλες μητροπόλεις ώστε να αναδείξουμε το θησαυρό της παραδόσεώς μας, η οποία δεν είναι φολκλορική, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, κάτι πιο υπαρξιακό.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλοφοριακή αναστάτωση και έντονες διαμαρτυρίες οδηγών στη Λεωφόρο Ειρήνης - https://t.co/2YzHZJwMN7 -

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση