Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στην πανήγυρη της Ι.Μ.Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς
Στην πανήγυρη της Ι.Μ.Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης &  Καλαμαριάς

Στην πανήγυρη της Ι.Μ.Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Με την δέουσα λαμπρότητα η εόρτασε το εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, απουσιάζοντος του Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της Δ.Ι.Σ. της νέας εκκλ/κής χρονιάς.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν πληθώρα κληρικών, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών, η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και πλήθος προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου Καθολικού και η αρτοκλασία στο προαύλιο της Μονής. Τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη προσφώνησε η Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Νικοδήμη, η οποία αναφέρθηκε στους παλαιούς δεσμούς αγάπης με τον κ. Ιουστίνο, ενώ έκανε μια σύντομη αναδρομή στην μακρά του Μοναστηριού.

Από τη μεριά του ο κ. Ιουστίνος αναφέρθηκε, με συγκινητικούς λόγους, στην πολυχρόνια πνευματική σχέση του με τη Μονή και την Αδελφότητα, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, ο οποίος με την πρόσκλησή του, όπως, τόνισε, εκπλήρωσε έναν ιερό πόθο του, να βρεθεί και πάλι στο Μοναστήρι, ως Αρχιερεύς, πλέον, και να συμμετάσχει στη λαμπρή πανήγυρή της.

Στη συνέχεια, ο κ. Ιουστίνος επεσήμανε ότι «η σχέση μας με τους Αγγέλους είναι ζωντανή, αληθινή, υπαρξιακή. Έργο τους είναι η διακονία εκείνων που θέλουν να σωθούν. Το ερώτημα είναι, θέλουμε να σωθούμε, ευρισκόμενοι σε διαρκή κοινωνία με τον Χριστό ή είμαστε χλιαροί χριστιανοί;… Αισθάνομαι ότι ευεργετηθήκαμε τόσο πολύ από τον Θεό, με το να είμαστε μέλη της Αγίας Του Εκκλησίας, ουρανοπολίτες κι όμως, αφήνουμε αυτή την ευεργεσία στην άκρη της ζωής μας, καθώς μας απασχολεί η βιοτική μέριμνα και όχι η υπόθεση της σωτηρίας μας. Ξεχνούμε ότι ο Κύριος είπε «ζητείτε πρώτον την βασιλεία του Θεού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν». Αυτό είναι το μυστικό για να είναι οι Αρχάγγελοι φίλοι και συνοδοιπόροι μας, υπερασπιστές μας εν ημέρα κρίσεως…

Δυστυχώς, όμως, ακόμα κι εμείς, οι λεγόμενοι «εκκλησιαστικοί», περιορίζουμε συχνά την υπόθεση της σωτηρίας μας σε εξωτερικά σχήματα και παύσαμε να βιώνουμε την αγωνία της σωτηρίας μας… Αν, λοιπόν, πονά η καρδιά μας για την υπόθεση της σωτηρίας μας, να είμαστε βέβαιοι, ότι όλα τα αγγελικά τάγματα θα είναι προστάτες και σύμμαχοί μας και η χάρη τους θα επισκιάζει την ύπαρξή μας…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου, ο οποίος κήρυξε Θείο Λόγο, παρουσία πλήθους πιστών.

moni_taxiarxwn_06

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κ. Παπανάτσιου: Στη Βουλή ερωτήματα σχετικά με την αδειοδότηση της μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βόλο… - https://t.co/phMHXet24H -

  • Συνάντηση Δ.Σ. του Δι.Κε.Πρ.Ε. με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και την υφυπουργό Υγείας #ΔΙΚΕΠΡΕ - https://t.co/Gnn64RnNhy -

  • Στα 256 τα θετικά κρούσματα στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SL68zDy9le -

"Αλιεύοντας" την είδηση