Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στην Κατερίνη η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Στην Κατερίνη η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Στην Κατερίνη η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοεμβρίου εόρτια Ύμνου και Λόγου προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

 

Η εντασσόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται προς τιμήν της Πολιούχου της πόλεως της Κατερίνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης.

            Η ξεκίνησε με τις χορωδίες της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς και Αλμυρού και τους «Βυζαντινούς Μελωδούς» της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης, που έψαλλαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τροπάρια από την υμνολογία της εορτής της Αγίας.

            Η τέλεια εναρμόνιση μέλους και ισοκρατήματος, οι ζεστές φωνές των καλλικέλαδων χορωδών και η πιστή εκτέλεση των επίκαιρων ύμνων χάρισε πρωτόγνωρες μουσικές στιγμές στους παρευρισκόμενους πιστούς, οδηγώντας σε μια από κοινού εμμελή προσευχή προς την Αγία Αικατερίνη.

            Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος ανέπτυξε το με θέμα: «Μάρτυρες, η δόξα της Εκκλησίας».

            Κλείνοντας την ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  Γεώργιος, αφού συνεχάρη τους χορωδούς για τη θαυμάσια ψαλμωδία τους και τον ομιλητή για τον μεστό του λόγο, αναφέρθηκε στο έργο στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης και στο υγιές παράδειγμα που αποτελεί η αμετακίνητη πίστη της Αγίας, για τον σύγχρονο άνθρωπο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση