Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην Ι. Μ. Παναγίας Λαμπηδόνος ο Επίσκοπος Σαλώνων για τη Σύναξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων
Στην Ι. Μ. Παναγίας Λαμπηδόνος  ο Επίσκοπος  Σαλώνων  για τη Σύναξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων

Στην Ι. Μ. Παναγίας Λαμπηδόνος ο Επίσκοπος Σαλώνων για τη Σύναξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων

Με λμπρότητ και σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε κι εφέτος πανηγυρικά στη Μητρόπολη η Σύναξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, στην Ιερά Μονή ς Λαμπηδόνος, στη Λαμπινού του Πηλίου.

Της Ιεράς Πανηγύρεως, προεξήρχε ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.

Να σημειωθεί ότι κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό , έλαβε χώρα και η τελετή επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, από τον κ.Αντώνιο.

Ανήμερα της ς κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, ανέλυσε τα θεολογικά νοήματα της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας.

Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο για την να ιερουργήσει και να συμμετάσχει στη λαμπρά πανήγυρη.

Ο κ.Αντώνιος ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Επιφάνιο Δημητρίου, για την πρόσκλησή του και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί, αναφερόμενος στις αναστήλωσης της Ιεράς Μονής, καθώς και τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη για την παρουσία του, καθώς και τους που συλλειτούργησαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση