Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πατριαρχείου για τη συμφωνία κράτους – εκκλησίας
Στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πατριαρχείου για τη συμφωνία κράτους – εκκλησίας

Στην Αθήνα εκπρόσωποι του Πατριαρχείου για τη συμφωνία κράτους – εκκλησίας

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την προκειμένου να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για τις προτάσεις της τόσο για τις στο άρθρο 3 του Συντάγματος, το οποίο ρυθμίζει τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας όσο και για το καθεστώς ς και τις εργασιακές σχέσεις των κληρικών μητροπόλεων που υπάγονται στο Φανάρι.

Επιπλέον το διήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου  έχει προγραμματιστεί της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, για το ίδιο θέμα, ενώ αύριο ο κ. συναντάται με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, που υπάγεται πνευματικά και διοικητικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα προχώρησε σε αυτο αλλά άφησε και σαφείς αιχμές κατά μητροπολιτών που φέρονται ως «δελφίνοι» για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

O κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία»;

Ακολούθως, ρώτησε: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις»;

Oυσιαστικά, άφησε να εννοηθεί ότι οι «δελφίνοι» βρήκαν αφορμή να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, όχι τόσο εναντίον του Αρχιεπισκόπου, όσο για τη μάχη της διαδοχής.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αμφισβήτηση από την ιεραρχία στο έργο του, απάντησε: «Πιστεύω στο έργο μου, αυτό μου δίνει περισσότερη σήμερα».

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει συγκρότηση επιτροπής ανάμεσα σε εκκλησία και πολιτεία επί των σημείων του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου, στην οποία θα συμμετάσχουν και .

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένη η και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση