Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος
Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25/5 ο κ. Ιγνάτιος, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, στο πλαίσιο του μαθήματος “Διορθόδοξες , Διαχριστιανικοί και Διαθρησκειακοί Διάλογοί”.

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα: “Η στο κόσμο σήμερα”.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ξεκίνησε με την αναφορά του στο όραμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, σχετικά με τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Στη συνέχεια μίλησε από καρδιάς και μετέφερε τις εμπειρίες του από συναντήσεις σε Διορθόδοξο και Διαχριστιανικό επίπεδο. Ανέφερε τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να γίνει κληρικός και ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόσωπο του Γέροντός του, Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα του στην παγκόσμια αδελφότητα ορθοδόξων νεολαιών “Σύνδεσμος”, όπου εκεί γνώρισε και βίωσε την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και ανέπτυξε το τρίπτυχο Παράδοση-Ευχαριστία-Ελευθερία.

Τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στις Διορθόδοξες το και την καταλυτική παρουσία που διαδραματίζει η Ορθόδοξη παρουσία στο Π.Σ.Ε., καθώς και ποιά είναι τα επιτεύγματα της Ορθοδοξίας στην Οικουμενική κίνηση. Στο πλαίσιο της 30χρονης παρουσίας του Π.Σ.Ε., μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ποιες είναι οι καταστροφικές συνέπειες του φανατικού .

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, αναφέρθηκε στο όραμα των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, με πρωτεργάτη το . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην της προετοιμασίας της Συνόδου και επεσήμανε ότι δυστυχώς η ακολουθεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις, αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία ειδικά στη Μέση Ανατολή σήμερα και στα Βαλκάνια παλαιότερα, δεν επέτρεψαν την σύγκληση της.

Αναφέρθηκε στα περίπου 70 χρόνια διαβουλεύσεων που έχουν περάσει για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος και επεσήμανε ότι “οι κατά τόπους Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες έγιναν Εθνικές Εκκλησίες, γεγονός που αποτελεί σταυρό για την Ορθοδοξία”.

Τέλος διαβεβαίωσε απόλυτα ότι “οι Έλληνες Ορθόδοξοι , κληρικοί και λαϊκοί, παραμένουν ακραιφνώς στο Ορθόδοξο Δόγμα και δεν υποχωρούν σε θέματα πίστεως, όπου και αν αυτοί εκπροσωπούν την Εκκλησία μας”.

Η έκλεισε με ερωτήσεις που υπέβαλαν στον Σεβασμιώτατο, τόσο οι Καθηγητές όσο και οι φοιτητές της Α.Ε.Α.Θ..

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση