Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην Ανάληψη η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεδεών
Στην Ανάληψη η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεδεών

Στην Ανάληψη η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεδεών

Ιδιαίτερη ευλογία συνιστά η έλευση και ολιγοήμερη παραμονή στην πόλη, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Οσιομάρτυρος εδεών του εκ Καπούρνης, του Καρακαλλινού, η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό αό του Τυρνάβου.

 

Η Τιμία Κάρα θα αφιχθεί στον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, την Κυριακή 10/3, στις 6.00 μ.μ. και θα την υποδεχθεί ο μητροπολίτης , επικεφαλής του κλήρου και του λαού.

Θα ακολουθήσει ο πρώτος Κατανυκτικός ς (της Συγς) της φετινής Αγίας και ς, στο τέλος του οποίου θα ξεκινήσει τον κύκλο των κατανυκτικών ομιλιών του.

Η Τιμία Καρά του Αγίου εδεών θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως το Σάββατο 16/3, οπότε θα αναχωρήσει, μετά την .

Καθόλη την παραμονή της στην πόλη, ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 4.00  έως τις 9.00 μ.μ.

Ο Άγιος ανήκει στην χορεία των Νεομαρτύρων, οι οποίοι ορμώμενοι από το περιβόλι της Παναγιάς, ομολόγησαν στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας, με παρρησία, την πίστη τους στον Χριστό και την αφοσίωσή τους στην πατρίδα.

Η Θεσσαλική γη καυχάται για τον γενναίο ασκητή και μάρτυρα που τον γέννησε και τον ανέθρεψε.

Η πόλη του Τυρνάβου το 1818 δέχθηκε τα κατακερματισμένα μέλη του μαρτυρικού σώματός του και αποθησαύρισε την Τιμία Κάρα του στην Αγία Τράπεζα του Μητροπολιτικού Ναού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση