Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην Ανάληψη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών
Στην Ανάληψη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών

Στην Ανάληψη η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών

Στον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού αφίχθη σήμερα από τα η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της ς του Όρους των Ελαιών, στην έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη πανηγύρει του αού, το διήμερο 5-6/6, το οποίο φέτος θα λαμπρύνει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας & Πάσης ς  Θεόδωρος ο Β΄.

Την Ιερά Εικόνα κόμισε στην πόλη μας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελενουπόλεως, του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Ιωακείμ και την υποδέχθηκε επισήμως, επικεφαλής του κλήρου και του λαού, ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος.

Αμέσως μετά την δέηση, τελέστηκε ο Μέγας ς, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Ιωακείμ, στο τέλος του οποίου δέχθηκε  τις ευχαριστίες του κ. Ιγνατίου, όσο και της ενορίας της Αναλήψεως, για την προσγενομένη τιμή, εξέφρασε ο προϊστάμενος του Ναού και πρωτοσύγκελλος της  Μητροπόλεως αρχιμ. Κιαμέτης.

Ακολούθησε η αντιφώνηση του Μητροπολίτου Ελενουπόλεως, ο οποίος μετέφερε στην Τοπική  Εκκλησία τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Η Ιερά Εικόνα της ς του Όρους των Ελαιών θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 9/6. Κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της, θα τελείται καθημερινά η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο ς και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας του Όρους των Ελαιών.

Κατά την διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση