Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην Αγριά το λείψανο του Αγίου Γεωργίου
Στην Αγριά το λείψανο του Αγίου Γεωργίου

Στην Αγριά το λείψανο του Αγίου Γεωργίου

Το Ιερό λείψανο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα υποδεχθούν την 26 Απριλίου 2015 στις 6.00 το απόγευμα οι πιστοί, στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Δημοκρατίας & Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη (μπροστά στο Δημαρχείο), στην Αγριά.

Το ιερό λείψανο μεταφέρεται από τον Ιερό Ναό (Ροτόντα) της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης στον Ιερό Ναό της Δ.Ε. Αγριάς του Δ. Βόλου με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Το ιερό λείψανο θα υποδεχθούν ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός. Θα επακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, όπου, το ιερό Λείψανο θα παρατεθεί προς προσκύνηση. Στη συνέχεια θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στον Ναό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον Οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΣΤΕΡΙΑ – ΑΓΡΙΑΣ.
Το τίμιο λείψανο θα παραμείνει στο Παρεκκλήσιο μέχρι . Θα αναχωρήσει για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις , 12 το μεσημέρι.

Καθημερινά θα τελούνται ιερές κατά το εξής πρόγραμμα:
26 Απριλίου 2015
18.00 – Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
18.00 – Ακολουθία του Εσπερινού
20.00 – Ακολουθία των Εγκωμίων προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015
7.30 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
11.00 – Παρακλητικός κανόνας προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
18.30 – Εσπερινός και Ακολουθία των Εγκωμίων προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015
7.30 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
11.00 – Τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου.
18.30 – Εσπερινός και ο Παρακλητικός κανόνας προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015
7.30 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
11.00 – Ακολουθία των Εγκωμίων προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
18.30 – Εσπερινός και τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015
11.00 – Παρακλητικός κανόνας προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
20.00 – Ιερά Αγρυπνία.
12.00 – Αναχώρηση για το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον Οικ.ΑΣΤΕΡΙΑ.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015
10.00 – Υποδοχή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου στον Οικ.ΑΣΤΕΡΙΑ.
11.00 – Παρακλητικός κανόνας προς τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.
19.30 – Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος – Ανακομιδή των λειψάνων του Προστάτου και Εφόρου του Οικισμού Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Σάββατο 2 Μαΐου 2015
7.30 – Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
12.00 – Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου για την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Πανηγύρεις Αγίου Γεωργίου – Χειροτονία Διακόνου

Την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τιμά η Εκκλησία μας την Πέμπτη 23/4 και στην Ιερά πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αγριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την Χειροτονία νέου Διακόνου.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Μικροθηβών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΠρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νηλείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΠρωτ. Αποστόλου Θάνου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κεραμιδίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποπιος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Μηλεών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Φερρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΠρωτ. Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γλαφυρών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποπιος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κυνηγών

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χρήσου Χαχαμίδη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΠρωτ. Κων/νου Αυγέρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αλεξίου Αλεξοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Σεβαστιανού Ζερβού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κισσού, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κοκκίνας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΠρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα ομιλήσει.

  Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Συκής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Αποστόλου Ντόκου ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΑρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση