Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στην 111Π.Μ. ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος
Στην 111Π.Μ. ο  Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Στην 111Π.Μ. ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Την της Νές Αγχιάλου επισκέφθηκε την Πρασκευή 16/12 ο Μητροπολίτης , προσκεκλημένος του Δ/κτού, Σμηνάρχου Δημητρίου Γρηγοριάδη. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ομιλήσει στο σύνολο του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγας, ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο κ. κατέθεσε σκέψεις καρδιάς, με αφορμή τη Γέννηση του Χριστού, αφού ανέγνωσε την διήγηση του γεγονότος, όπως το διέσωσαν οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Ματθαίος. Επεσήμανε, κατ' αρχάς, την απλότητα, την πτωχεία και την ταπείνωση της Γέννησης, γεγονός που χαρακτηρίζει, έκτοτε, το ήθος του Χριστιανισμού. «Η Γέννηση του Θεού, που γίνεται άνθρωπος, δε μπορεί να γίνει μέσα απ' τη λογική, την αυτάρκεια, την επιστημοσύνη. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό, που μπορεί να υπερβαίνει το λόγο, αλλά δεν είναι παράλογο. Καλούμαστε, λοιπόν, να περπατήσουμε το μονοπάτι της πίστεως, για να προσεγγίσουμε το μυστήριο της Γεννήσεως».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποκάλυψη του μυστηρίου στους βοσκούς της Βηθλεέμ και στους Μάγους εξ Ανατολών, επισημαίνοντας ότι «ο ομιλεί στον καθένα με τον τρόπο που καταλαβαίνει. Οι βοσκοί είχαν αγνές ψυχές και μπορούσαν να δεχτούν το αγγελικό μήνυμα. Οι επιστήμονες Μάγοι ήξεραν από αστέρια και ο τους έστειλε άστρο να τους καθοδηγεί. Ο Θεός ομιλεί σε όλους μας με τον τρόπο που καταλαβαίνουμε. Σε άλλους ομιλεί μέσα απ' την πίστη, σε άλλους μέσα απ' την επιστήμη, χωρίς να εκβιάζει, αλλά αναμένοντας το ελεύθερο ανθρώπινο «ναι»… Άλλοτε μας ομιλεί με τον πόνο. Τελικά, μας ομιλεί ανάλογα με το μέτρο του καθενός, σίγουρα, όμως, χτυπά την πόρτα όλων».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην Παναγία, που είναι η προσφορά του ανθρωπίνου γέ στον νεογέννητο Χριστό: «Γυναίκα παρέσυρε τον Αδάμ, γυναίκα τώρα αυτοπροσφέρεται για να γεννήσει τον νέο Αδάμ. Μέσα απ' αυτήν ο Θεός γίνεται άνθρωπος και φέρνει την αλήθεια, δεν εκβιάζει, δεν αναζητά δούλους, ζητά μόνο την καρδιά. Γίνεται καθ' όλα άνθρωπος σαν κι εμάς, παρεκτός αμαρτίας και φθάνει μέχρι το έσχατο σημείο της ταπείνωσης, στον Σταυρό, γιατί γνωρίζει ότι ο θάνατος και η Ανάστασή Του θα σφραγίσουν το έργο Του. Προηγουμένως, όμως, άφησε το Μυστήριο της Ευχαριστίας, για να ενωθούμε μαζί του σε μια κοινωνία αγάπης, μέσα από ένα τρόπο ζωής. Όσοι Τον κοινωνούμε, λοιπόν, γινόμαστε άνθρωποι αγάπης, αληθινοί πλησίον για όλους…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, παρατήρησε ότι «τα Χριστούγεννα είναι μια ετήσια υπενθύμιση για το πώς μπορούμε να αφήσουμε χώρο για να γεννηθεί ο μέσα μας, για να κυριαρχήσει και πάλι η αγάπη».

Τέλος, εξέφρασε την αγάπη και την εμπιστοσύνη του προς όλους, αλλά και τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου μας, χάρη στις οποίες νιώθουμε ασφαλείς και ευχήθηκε “Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα”.

omilia_111_04

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση