Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στη Σάμο το χορευτικό σύνολο της Μητροπόλεως Δημητριάδος
Στη Σάμο το χορευτικό σύνολο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Στη Σάμο το χορευτικό σύνολο της Μητροπόλεως Δημητριάδος

Το της Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της αυμαχίας της Μυκάλης και στην της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο Σάμου, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του  μητροπολίτου Σάμου & ς Ευσεβίου. Στο σύνολο συμμετείχαν δεκαέξι κυρίες, με υπεύθυνη την Αικατερίνη Γκανέτσα – τόντη.

Την παραμονή της ς, συμμετείχε τον Αρχιερατικό Εσπερινό, μετά το τέλος του οποίου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Ευσέβιο και δέχτηκε τις πατρικές ευχές. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης και θαύμασε τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που γέμισαν με χρώματα τον ουρανό της νοτιοανατολικής Σάμου.

Την Κυριακή 6/8 συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Δοξολογία, που τελέστηκε στον ίδιο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην και στην στεφάνων στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του ναού και παρακολούθησε την παρουσίαση ελληνικών χορών από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου ΄΄Λυκούργος΄΄ στην Πλατεία ΄΄Ειρήνης΄΄ του Πυθαγορείου.

Το απόγευμα συμμετείχε στο ΄΄αντάμωμα΄΄ χορευτικών συγκροτημάτων της Σάμου, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο.

Στο μεγάλο αυτό πανηγύρι, στο οποίο παραβρέθηκαν ο  Μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, συμμετείχαν δεκαεννέα τοπικά της Σάμου, τα οποία χόρεψαν όλα μαζί παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.

Το χορευτικό της Μητροπόλεως , πού ήταν το τιμώμενο, παρουσίασε χορούς του Πηλίου και καταχειροκροτήθηκε από τους πολυάριθμους ντόπιους και ξέ επισκέπτες.

Στο τέλος έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ όλοι οι χορευτές και οι χορεύτριες των συγκροτημάτων, πιασμένοι χέρι-χέρι σε ένα μεγάλο κύκλο χόρεψαν δυο χορούς κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση