Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Σερρών
Στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Σερρών

Στη Μονή Ταξιαρχών Πηλίου ο Μητροπολίτης Σερρών

Λαμπρότατη ήταν και φέτος η θερινή πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, επί τη αναμνήσει του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Της Ιεράς Πανηγύρεως προέστη ο Μητροπολίτης Σερρών & ιγρίτης κ. Θεολόγος, τον οποίο πλαισίωσε ο κ. Ιγνάτιος, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών, αροσωπειών των Ιερών Μονών της Τοπικής Εκκλησίας παρουσία των τοπικών πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και μεγάλου όγκου προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του περικαλλούς νέου Καθολικού και η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο κ. Ιγνάτιος προσφώνησε τον προσκεκλημένο Ιεράρχη, αναφερόμενος στο έργο και στην προσφορά του στην Τοπική Εκκλησία, κατά το παρελθόν, στο πλάι του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ενώ ευχήθηκε πλούσια την ευλογία των Αρχαγγέλων στην Αρχιερατική του διακονία στη Μακεδονική γη.

Από τη μεριά του, ο κ. Θεολόγος ευχαρίστησε από καρδιάς για «την εξαιρετική ευλογία να είμαι σήμερα εν τω μέσω ημών σ' αυτή την μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη», ενώ επεσήμανε ότι «η καυχάται για τον Ποιμενάρχη σας, ο οποίος είναι ένα όλως διακεκριμένο μέλος της αγιωτάτης Ιεραρχίας μας, εκείνος που πάντοτε με τις εύστοχες παρεμβάσεις του οδηγεί το ιερώτατο σώμα των Επισκόπων στην αναζήτηση και στην ανακάλυψη της αλήθειας, όπως πρέπει να προσφέρεται στον σύγχρονο άνθρωπο… χαιρόμεθα και δοξάζομε τον Θεό για τον Ποιμενάρχη σας, ο οποίος ήρθε εις διαδοχήν του αλήστου μνήμης Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που εποίμανε αυτόν τον λαό επί 24 χρόνια. Επί των βημάτων του βαδίζει ο Σεβ. Ποιμενάρχη σας, ο οποίος πλουτίζει την διακονία του με καινοτόμες δράσεις, που προκαλούν και θαυμασμό σε όλους μας, αλλά και αισθήματα δοξολογίας στον Θεό».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Σερρών τόνισε ότι «οι της Εκκλησίας μας είναι αφορμές πνευματικού αναβαπτισμού, κατά τις οποίες καλούμεθα να καταθέσουμε την μαρτυρία μας, ν' ανανεώσουμε την πίστη μας, ν' αναβαπτισθούμε στα νάματα της αγίας Ορθοδοξίας μας, να έλθουμε εγγύτερα στον Θεό των πατέρων μας, να διδαχθούμε, να στηριχθούμε, να παρακληθούμε από τα θαύματα των αγίων μας, να γνωρίσουμε τους αδελφούς μας, μέσα σε παροξυσμό αγάπης και στοργής…».

Ο κ. Θεολόγος επεσήμανε, στη συνέχεια, τρεις αλήθειες που προκύπτουν από την εορτή: «στη ζωή μας, που είναι ένας συνεχής αγώνας, βρισκόμαστε κάτω από την μέριμνα και αγάπη του Θεού, ο οποίος φροντίζει για την παραμικρή ανάγκη μας… ταυτοχρόνως, όμως, στον κόσμο αυτό βρισκόμαστε κάτω από τον συνεχή πόλεμο του διαβόλου και των οργάνων του, που απεργάζονται, με μισάνθρωπο πάθος, την απώλεια όλων μας. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τις μεθοδείες και τα τεχνάσματά του, αλλά να νιώθουμε την Χάρη του Θεού, η δύναμη του οποίου είναι ασυναγώνιστη, που μας σκεπάζει και μας λυτρώνει από την απώλεια και τον όλεθρο…».

Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι «ο Θεός επιτρέπει έως καιρού την δράση του διαβόλου, επειδή θέλει να αναδεικνύεται η ποιότητα της πίστεώς μας, επειδή, μέσα από την χριστιανική αντιμετώπιση των πειρασμών αναδεικνύονται οι Άγιοι και οι Μάρτυρες της πίστεως, μέσα από την υπομονή μας στους πειρασμούς στεφανωνόμαστε με αθάνατα στεφάνια, που ετοιμάζει ο για όσους υπομένουν τις θλίψεις και τους πειρασμούς αυτής της ζωής…».

Η τρίτη αλήθεια, που προκύπτει από τη σημερινή εορτή, είναι ότι, «όταν οι πειρασμοί και οι δοκιμασίες φθάνουν στο οριακό τους σημείο, τότε επιτελείται το θαύμα, για εκεί, βέβαια, που πιστεύουν και δίδει διέξοδο και απάντηση στις προσευχές μας…».

Τέλος, ο κ. Θεολόγος κάλεσε να έχουμε εμπιστοσύνη στ θέλημα του θεού, «ιδίως στις δύσκολες περιστάσεις της εποχής μας. Δε θα μας εγκαταλείψει η Χάρις του θεού. Μπορεί να μας πολεμά ο διάβολος, εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις αδυναμίες μας, αλλά να μη φοβούμεθα, γιατί ο μας αγαπά και μας προστατεύει».
Ανήμερα ης εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Θεολόγου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυξ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την Αδελφότητα της Μονής για την πρόοδό της σε όλα τα επίπεδα, υπό την καθοδήγηση του Γέροντος Αντωνίου και της Ηγουμένης ικοδήμης και ευχαρίστησε τον λαό για την πληθωρική του συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρη.
3912d691-ad6b-4246-8828-0d4fae21de2e
d58a605a-a5dd-4312-8c37-2441f41c5171
ca3e78b7-1315-48cc-947f-8b68e521fa66

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση