Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων
Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων

Στη Μεγάλη Εβδομάδα μας βάζει η Κυριακή των Βαΐων

Χειροτονία νέου διακόνου

Η

 

Την είσοδο  στα «Άγια των Αγίων» του Εκκλησιαστικού βίου, την Αγία και σηματοδοτεί η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, που εορτάζουμε στην επερχόμενη Κυριακή των Βαΐων (1/4).

 

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού . Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις διάκονο χειροτονία του Σταύρου Κελέση, εγγάμου, 28 ετών, πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεος Σχολής του Α.Π.Θ., πτυχιούχου Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και -έως πρότινος- λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου .

 

 Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων αρχίζει η της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, στη διάρκεια της οποίας θα εξελιχθεί, μέσα στον λειτουργικό και υμνολογικό κύκλο της Εκκλησίας, η πορεία του Κυρίου προς το Πάθος και την Ανάσταση.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές της Τοπικής Εκκλησίας την Κυριακή των Βαΐων, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Την Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης.

Ο μητροπολίτης  θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Η 2η Ακολουθία του Νυμφίου θα τελείται στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, από την Κυριακή των Βαΐων έως την Μεγάλη Τετάρτη, από τις 9.15, έως τις 11μ.μ. 

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Iερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα της Ιεράς imd.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση